![]()  | 
     
| Nyheter | Artiklar | Bloggar | Forum | Bilder | Annonser | Recensioner | Länkar | Kalender | Medlemmar | Din sida | Om... | 
 Bevakningar   
 Inställningar   
 Sök i forum   
 Forumregler  | 		
			
			 | 
		#2 | 
| 
			
			
			
			
			
			
		
			
			
			 Medlem sedan: jan 2006 
				
				
				
					Inlägg: 1 918
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
		
		 Är det denna du söker? 
		
	
		
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	MARINERAD KALL FLÄSKFILÉ Ingredienser: (15 - Portioner) 1700g - Fläskfilé - Smör till stekningen - ---------KRYDDBLANDNING----- 2msk - Salt 1/2tsk - Svartpeppar 1tsk - Mexikansk kryddblandning 1tsk - Finstött rosmarin 1tsk - Salvia 1/2tsk - Vitlökspulver - ------------MARINAD--------- 1/2tsk - Salt 1tsk - Svartpeppar 1dl - Vinäger 3/4dl - Vatten 3dl - Olja 2 - Vitlöksklyftor; pressade 1 - Gul lök; finhackad 1dl - Finhackad persilja 1dl - Kapris Beskrivning: Sätt ugnen på 225°. Putsa filéerna, blanda kryddorna till kryddblandningen och klappa in den i filéerna. Bryn filéerna runt om i en stekpanna med lite smör. Lägg dem i en långpanna och stek färdigt i ugnen, 15-20 minuter beroende på tjockleken. Låt dem svalna och förvara dem i kylskåp fram till serveringen. Gör även marinaden färdig och förvara i kylskåpet. Marinad: Hacka lök och persilja fint och låt kaprisen rinna av. Blanda alla ingredienser till marinaden och smaka av den. Vispa i den då och då tills saltet har smält. Servering: Skär det kalla köttet i drygt 1/2 cm tjocka skivor och lägg upp på ett fat med kant. Häll marianden över och låt köttet marinera på svalt ställe minst 1-2 timmar före serveringen. Källa: Sydsvenskan 23/6-93 Ingrid Wickström, Malmö.  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
			
		
		
		
	 | 
		«
			Föregående ämne
			|
			Nästa ämne
		»
	
| Ämnesverktyg | Sök i detta ämne | 
| Visningsalternativ | Betygsätt det här ämnet | 
		
  | 
	
		 | 
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 04:34.






 
 
 
 
 Trådad visning