![]() |
| Nyheter | Artiklar | Bloggar | Forum | Bilder | Annonser | Recensioner | Länkar | Kalender | Medlemmar | Din sida | Om... |
Bevakningar
Inställningar
Sök i forum
Forumregler |
|
#2 |
|
Medlem sedan: jan 2006
Inlägg: 1 918
|
Är det denna du söker?
MARINERAD KALL FLÄSKFILÉ Ingredienser: (15 - Portioner) 1700g - Fläskfilé - Smör till stekningen - ---------KRYDDBLANDNING----- 2msk - Salt 1/2tsk - Svartpeppar 1tsk - Mexikansk kryddblandning 1tsk - Finstött rosmarin 1tsk - Salvia 1/2tsk - Vitlökspulver - ------------MARINAD--------- 1/2tsk - Salt 1tsk - Svartpeppar 1dl - Vinäger 3/4dl - Vatten 3dl - Olja 2 - Vitlöksklyftor; pressade 1 - Gul lök; finhackad 1dl - Finhackad persilja 1dl - Kapris Beskrivning: Sätt ugnen på 225°. Putsa filéerna, blanda kryddorna till kryddblandningen och klappa in den i filéerna. Bryn filéerna runt om i en stekpanna med lite smör. Lägg dem i en långpanna och stek färdigt i ugnen, 15-20 minuter beroende på tjockleken. Låt dem svalna och förvara dem i kylskåp fram till serveringen. Gör även marinaden färdig och förvara i kylskåpet. Marinad: Hacka lök och persilja fint och låt kaprisen rinna av. Blanda alla ingredienser till marinaden och smaka av den. Vispa i den då och då tills saltet har smält. Servering: Skär det kalla köttet i drygt 1/2 cm tjocka skivor och lägg upp på ett fat med kant. Häll marianden över och låt köttet marinera på svalt ställe minst 1-2 timmar före serveringen. Källa: Sydsvenskan 23/6-93 Ingrid Wickström, Malmö. |
|
|
|
«
Föregående ämne
|
Nästa ämne
»
| Ämnesverktyg | Sök i detta ämne |
| Visningsalternativ | Betygsätt det här ämnet |
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 08:10.






Trådad visning