![]() |
| Nyheter | Artiklar | Bloggar | Forum | Bilder | Annonser | Recensioner | Länkar | Kalender | Medlemmar | Din sida | Om... |
Bevakningar
Inställningar
Sök i forum
Forumregler |
|
|
|
#1 |
|
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 3 988
|
Ja så är det idag.
Äckligast är ju rulltårtor och liknande bakverk som man får känslan av att de måste vara färska, men kan tydligen ligga i evigheter. Man bara undrar vad 17 det är i fyllningen.. Ta också hamburgare och pommes frites från många kedjor, t.ex. McD, man kan lägga upp dem och låta dem stå i årtal utan att man märker någon större skillnad. Salladsbladen blir ledsna, men annars håller de sig.... Det tråkiga med brödutbudet är att det finns sjuttielva olika sorter. Men de är gjorda på samma sätt de allihopa. Svampiga i konstinensen, fulla med ingredienser man normalt inte har i när man bakar själv, pumpade med luft så de väger ingenting... osv osv. Smakar också ungefär likadant. Om det skall vara så likadant varför så många olika sorter då? Själv är jag tyvärr "skadad" och köper butiksbröd för de smular inte mycket... Men när jag var liten så köpte mamma alltid bröd från bageri. Nu har det dykt upp en bageri i bostadsområdet så man "borde" köpa därifrån istället. Tänk på att om man köper "nybakat" i butiken så är det ännu värre då de köper färdiggjord deg som kan ha stått i upp till 1 år och bara grädder den lite. Man lockas av dofterna och köper. Men inte jag! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Medlem sedan: jun 2006
Inlägg: 116
|
ha ha ha... kul men samtidigt riktigt äckligt. Tur att jag bakar mitt eget bröd.
![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Medlem sedan: jul 2008
Inlägg: 109
|
Hahha
. Ja visst är det skrämmande. Bäst att baka själv, bara man har tid och ork att göra sånt. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Medlem sedan: feb 2006
Inlägg: 3 987
|
Tro det eller ej men den lever fortfarande och inte en enda liten grön prick. Det som hänt är att den hårdnat lite. Jag måste nog maila och fråga hur mycket konserveringsmedel dom häller i brödet. Det här verkar ju inte klokt?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Medlem sedan: jun 2006
Inlägg: 587
|
Här skulle jag behöva en smiley som är illamående och grön i ansiktet. Ha ha.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
|
Ja usch.
Köp aldrig luftigt och lätt bröd! Skaffa bara riktigt tungt bröd!! Coop vid Västberga har 19.90 kr stryck, riktigt gött!! ca 1 kg tungt |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
|
Citat:
![]() Jag varit i tyskland och det var massa. O finland har sjukt mkt olika sorts rågbröd. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
|
Citat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 3 988
|
Jag gillar bröd från Östras bageri i Halmstad. De är lite tyngre och kompaktare än vanliga köpebröd och de är stenugnsbakta. Jag vet inte om alla gillar dem, men jag gillar att man kan tydligt känna smaken av kryddorna som t.ex. anis.
Inte alla butiker i Göteborg har, men några har. Fortfarande fabriksbröd, men godare i min åsikt. Ibland tycker jag inte så mycket om bröd från bageri som har stenhård skal som ger miljontals flagor och smulor överallt när man äter och man får nästan sår i gommen... Men ja alla har olika smak. Men jag gillar inte heller smaklösa fabriksbröd. Ta t.ex. hönökaka. Åkes äkta Hönökaka smakar mer än Pågens härmversion som smakar i princip ingenting. Men Pågens är vanligare tyvärr. Ickefabriksbröd som jag gillar: Jag gillar ciabatta och focaccia. Och croissant men det är ju lite på gräsen för bakverk. Även om man kan äta det som smörgås. Och klassiska engelska scones, men precis som ciabatta är det inte direkt nyttigt.Och hemgjord filbröd efter farfars recept, mums. Äter tillsammans med smör (INTE skokrämen "margarin", yuck, ren plast) och lemon curd på! Margarin (inkl becel, lättmargarin)... suck, förstår inte hur man kan sälja sådan hälsofarlig produkt som den... Och dessutom marknadföras som hälsosam? Men nu har jag spårat ut ganska mkt. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
|
Citat:
En del är mkt överdriv om hälsosamma skokrämer. Jag har aldrig smakat de flesta, utom floria (för längsen), men jag har alltid haft berdgott och smör sen babie. O är 75-80 kg, 191 cm, utan att bli fet av det. Jag brukar ta mkt smör till gött vedugnat bröd. Jag äter mkt bröd oxå. En del sa åt mig: Inte nytto, du kan bli fet... Jag har tröttnad på att höra hur de klagar vad jag äter o använder smör. Jag äter alltid smör till lunch, dansk smörrebröd. De finns en del av forskningar, om att folk kan få bli fet av light produkter och onormala kost. En period provade jag (8 veckor): (Inget äta McDonald, godis, pizza, färdigmat, äta ute) Laga mat hemma, baka tårtor, hemgjorda gräddglass med 40% fett,, baka gött bröd, bra frukost, cigg o svart kaffe, smör, grädde, bacon, blodpuddning ... hursomhelst, som bara hemgjorda kost i 8 veckor. Det var sååå normal kost. Vet ni vad? Ja jag gick ner 8 kg! o 73 kg. |
|
|
|
|
![]() |
«
Föregående ämne
|
Nästa ämne
»
| Ämnesverktyg | Sök i detta ämne |
| Visningsalternativ | Betygsätt det här ämnet |
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 19:15.






. Ja visst är det skrämmande. Bäst att baka själv, bara man har tid och ork att göra sånt.

Och klassiska engelska scones, men precis som ciabatta är det inte direkt nyttigt.
Hybrid-visning
