Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Bevakningar   Inställningar   Sök i forum   Forumregler
Gammal 2009-03-20, 10:15   #1
gullum gullum är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: aug 2005
Inlägg: 901
Huva vad äckligt!

Jag är glad att jag bakar nästan allt mitt bröd själv. Det är faktiskt inte så jobbigt och mycket billgare blir det.
Sen vet jag ju vad det är i också.
gullum är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-03-20, 15:57   #2
ichigo ichigo är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 3 988
Ja så är det idag.

Äckligast är ju rulltårtor och liknande bakverk som man får känslan av att de måste vara färska, men kan tydligen ligga i evigheter. Man bara undrar vad 17 det är i fyllningen..

Ta också hamburgare och pommes frites från många kedjor, t.ex. McD, man kan lägga upp dem och låta dem stå i årtal utan att man märker någon större skillnad. Salladsbladen blir ledsna, men annars håller de sig....

Det tråkiga med brödutbudet är att det finns sjuttielva olika sorter. Men de är gjorda på samma sätt de allihopa. Svampiga i konstinensen, fulla med ingredienser man normalt inte har i när man bakar själv, pumpade med luft så de väger ingenting... osv osv. Smakar också ungefär likadant. Om det skall vara så likadant varför så många olika sorter då?

Själv är jag tyvärr "skadad" och köper butiksbröd för de smular inte mycket... Men när jag var liten så köpte mamma alltid bröd från bageri. Nu har det dykt upp en bageri i bostadsområdet så man "borde" köpa därifrån istället.

Tänk på att om man köper "nybakat" i butiken så är det ännu värre då de köper färdiggjord deg som kan ha stått i upp till 1 år och bara grädder den lite. Man lockas av dofterna och köper. Men inte jag!
ichigo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-03-23, 06:35   #3
Tesanfesan Tesanfesan är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: jun 2006
Inlägg: 116
ha ha ha... kul men samtidigt riktigt äckligt. Tur att jag bakar mitt eget bröd.
Tesanfesan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-03-23, 11:10   #4
Safia Safia är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: jul 2008
Inlägg: 109
Hahha . Ja visst är det skrämmande. Bäst att baka själv, bara man har tid och ork att göra sånt.
Safia är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-05-08, 09:48   #5
Delfintua Delfintua är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: feb 2006
Inlägg: 3 987
Tro det eller ej men den lever fortfarande och inte en enda liten grön prick. Det som hänt är att den hårdnat lite. Jag måste nog maila och fråga hur mycket konserveringsmedel dom häller i brödet. Det här verkar ju inte klokt?
Delfintua är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-05-08, 11:06   #6
Sophia Sophia är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: jun 2006
Inlägg: 587
Här skulle jag behöva en smiley som är illamående och grön i ansiktet. Ha ha.
Sophia är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-05-11, 18:32   #7
Addes Addes är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
Ja usch.

Köp aldrig luftigt och lätt bröd!

Skaffa bara riktigt tungt bröd!!

Coop vid Västberga har 19.90 kr stryck, riktigt gött!! ca 1 kg tungt
Addes är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-05-11, 18:35   #8
Addes Addes är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
Citat:
Delfintua skrev: Visa inlägg
Tro det eller ej men den lever fortfarande och inte en enda liten grön prick. Det som hänt är att den hårdnat lite. Jag måste nog maila och fråga hur mycket konserveringsmedel dom häller i brödet. Det här verkar ju inte klokt?
Dom hällde 1 dl konserveringsmedel i din limpa för misstaget!
Addes är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-05-11, 19:26   #9
ichigo ichigo är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 3 988
Jag gillar bröd från Östras bageri i Halmstad. De är lite tyngre och kompaktare än vanliga köpebröd och de är stenugnsbakta. Jag vet inte om alla gillar dem, men jag gillar att man kan tydligt känna smaken av kryddorna som t.ex. anis.

Inte alla butiker i Göteborg har, men några har.

Fortfarande fabriksbröd, men godare i min åsikt. Ibland tycker jag inte så mycket om bröd från bageri som har stenhård skal som ger miljontals flagor och smulor överallt när man äter och man får nästan sår i gommen... Men ja alla har olika smak.

Men jag gillar inte heller smaklösa fabriksbröd.

Ta t.ex. hönökaka. Åkes äkta Hönökaka smakar mer än Pågens härmversion som smakar i princip ingenting. Men Pågens är vanligare tyvärr.

Ickefabriksbröd som jag gillar:
Jag gillar ciabatta och focaccia. Och croissant men det är ju lite på gräsen för bakverk. Även om man kan äta det som smörgås. Och klassiska engelska scones, men precis som ciabatta är det inte direkt nyttigt.

Och hemgjord filbröd efter farfars recept, mums. Äter tillsammans med smör (INTE skokrämen "margarin", yuck, ren plast) och lemon curd på!

Margarin (inkl becel, lättmargarin)... suck, förstår inte hur man kan sälja sådan hälsofarlig produkt som den... Och dessutom marknadföras som hälsosam? Men nu har jag spårat ut ganska mkt.
ichigo är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg Sök i detta ämne
Sök i detta ämne:

Avancerad sökning
Visningsalternativ Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är av
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 19:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons