![]() |
| Nyheter | Artiklar | Bloggar | Forum | Bilder | Annonser | Recensioner | Länkar | Kalender | Medlemmar | Din sida | Om... |
Bevakningar
Inställningar
Sök i forum
Forumregler |
|
|
|
#1 |
|
Medlem sedan: okt 2008
Inlägg: 832
|
Äckligt kan man kalla det...Usch!
Hade en sån tårtbotten en gång, totalt odödlig var den. Glömde först av den men lät den sen ligga av ren nyfiken. Den låg ett par år, tills vi flyttade, då var den fortfarande fin men lite torr. Förutom det såg den ut som vilken färdigköpt tårbotten som helst, trots att den var ca två år över bäst före datumet. ![]() Var ett nödfall då när jag köpte den men efter den upplevelsen lär jag aldrig göra om det. Numera bakar jag mina tårtbottnar själv. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Medlem sedan: aug 2005
Inlägg: 901
|
Huva vad äckligt!
Jag är glad att jag bakar nästan allt mitt bröd själv. Det är faktiskt inte så jobbigt och mycket billgare blir det. Sen vet jag ju vad det är i också. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 3 988
|
Ja så är det idag.
Äckligast är ju rulltårtor och liknande bakverk som man får känslan av att de måste vara färska, men kan tydligen ligga i evigheter. Man bara undrar vad 17 det är i fyllningen.. Ta också hamburgare och pommes frites från många kedjor, t.ex. McD, man kan lägga upp dem och låta dem stå i årtal utan att man märker någon större skillnad. Salladsbladen blir ledsna, men annars håller de sig.... Det tråkiga med brödutbudet är att det finns sjuttielva olika sorter. Men de är gjorda på samma sätt de allihopa. Svampiga i konstinensen, fulla med ingredienser man normalt inte har i när man bakar själv, pumpade med luft så de väger ingenting... osv osv. Smakar också ungefär likadant. Om det skall vara så likadant varför så många olika sorter då? Själv är jag tyvärr "skadad" och köper butiksbröd för de smular inte mycket... Men när jag var liten så köpte mamma alltid bröd från bageri. Nu har det dykt upp en bageri i bostadsområdet så man "borde" köpa därifrån istället. Tänk på att om man köper "nybakat" i butiken så är det ännu värre då de köper färdiggjord deg som kan ha stått i upp till 1 år och bara grädder den lite. Man lockas av dofterna och köper. Men inte jag! |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Medlem sedan: jun 2006
Inlägg: 116
|
ha ha ha... kul men samtidigt riktigt äckligt. Tur att jag bakar mitt eget bröd.
![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Medlem sedan: jul 2008
Inlägg: 109
|
Hahha
. Ja visst är det skrämmande. Bäst att baka själv, bara man har tid och ork att göra sånt. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Medlem sedan: feb 2006
Inlägg: 3 987
|
Tro det eller ej men den lever fortfarande och inte en enda liten grön prick. Det som hänt är att den hårdnat lite. Jag måste nog maila och fråga hur mycket konserveringsmedel dom häller i brödet. Det här verkar ju inte klokt?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Medlem sedan: jun 2006
Inlägg: 587
|
Här skulle jag behöva en smiley som är illamående och grön i ansiktet. Ha ha.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
|
Citat:
![]() |
|
|
|
|
![]() |
«
Föregående ämne
|
Nästa ämne
»
| Ämnesverktyg | Sök i detta ämne |
| Visningsalternativ | Betygsätt det här ämnet |
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 10:56.







. Ja visst är det skrämmande. Bäst att baka själv, bara man har tid och ork att göra sånt.
Hybrid-visning
