Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Bevakningar   Inställningar   Sök i forum   Forumregler
Gammal 2009-03-15, 14:46   #1
Addes Addes är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
Citat:
Delfintua skrev: Visa inlägg
Bra att göra storkok och portionera i frysen sen. Nej jag ska inte göra idag.... är för lat att åka till affären och handla köttet. Bra du sa det där om spiskummin att ta den i ett teklot så man kan fiska upp den. Det är för övrigt en giftig krydda som häxorna använde för att bli höga av! Så inte undra på att du drog i dig 3 portioner mat. du var ju hög på gulaschen hi hi.

Måste dementera mig själv och nu var jag mer än lovligt förvirrad. Det var Spikklubba jag syftade på så ät du soppan utan oro
Giftig?? Jag visste inte.

Ja precis vad du skrev alltihop

jag kan inte låta det.. måste äta igen... sjukt gött!! nu ska jag värma upp soppan...
Addes är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-03-15, 15:04   #2
Delfintua Delfintua är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: feb 2006
Inlägg: 3 987
Kan bero på det här att du vill äta igen..
Medicinsk verkan: Stimulerande, väderspänningsfördelande, matsmältningsbefrämjande och menstruationsökande effekt.

Användning: Vid aptitlöshet och väderspänning. Som krydda ingår den ofta i curryblandningar.

Passa dig, du kan få mens också ha ha ha och fisa blått eller gult. Men fy på mig nu får admin banna mig he he.
Delfintua är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-03-15, 17:09   #3
Addes Addes är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
Citat:
Delfintua skrev: Visa inlägg
Kan bero på det här att du vill äta igen..
Medicinsk verkan: Stimulerande, väderspänningsfördelande, matsmältningsbefrämjande och menstruationsökande effekt.

Användning: Vid aptitlöshet och väderspänning. Som krydda ingår den ofta i curryblandningar.

Passa dig, du kan få mens också ha ha ha och fisa blått eller gult. Men fy på mig nu får admin banna mig he he.
Då har jag 4 veckors mens
Addes är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-03-16, 05:35   #4
ichigo ichigo är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 3 988
Får testa nån gång!

5 msk paprikapulver är inte så farligt i den här mängden mat, det är ganska milt men smakligt.. Det vore värre om det var cayennepeppar... haha!
ichigo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-03-16, 08:17   #5
PrinsessanRosa PrinsessanRosa är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: nov 2008
Inlägg: 93
Smile

Rapport: Festen blev kanon.
Närvarande kvinnor och deras ledtråd var följande:
Anne Frank - en skrivbok
Lady Godiva - en bild av en naken dam med långt hår
Marie Curie - 2 nobelmedaljer (oäkta)
Elvira madigan - en bit fiskelina
Rachel Carson - mitt kramdjur i form av en groda.

Sedan avrundade vi med att leka "Hur fan visste du det?". Har fortfarande en varm och mjuk boll i magen av positiv energi.
PrinsessanRosa är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-03-16, 10:41   #6
Addes Addes är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
Citat:
ichigo skrev: Visa inlägg
Får testa nån gång!

5 msk paprikapulver är inte så farligt i den här mängden mat, det är ganska milt men smakligt.. Det vore värre om det var cayennepeppar... haha!
Ja om det är vanlig sorts krydda i svenne mataffären.
Ja man kan sätta till lite cayennepeppar om man gillar lite hett i soppan.Men jag gör inte det.
Jag brukar köpa starkare sort (det menade inte hett, utan det ger stark smak) i invandarmataffären i skärholmen, men jag orkar inte åka dit bara.
Addes är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-03-16, 14:07   #7
tillis tillis är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: nov 2006
Inlägg: 349
Min sambos mamma kommer från tyskland och enligt henne ska det dels vara både nötkött och fläskkott i gulasch och dessutom (håll i er nu!) lika mycket gul lök som kött! Men det blir faktiskt väldigt gott, när det har kokat flera timmar blir löken alldeles simmig och tjockar mest till såsen. Man märker inte av den så mycket då. Jag brukar ha i öl och krossade tomater som vätska och såklart lagerblad och andra kryddor. När hennes svägerska var på besök från tyskland en gång blev det är oerhörd diskussion huruvida det ska vara paprika eller inte i gulaschen... :-) Tror inte de kom fram till något mer än att de hade olika åsikter om det hela!
tillis är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-03-16, 14:53   #8
sextiosexan sextiosexan är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: okt 2008
Inlägg: 832
Citat:
tillis skrev: Visa inlägg
Min sambos mamma kommer från tyskland och enligt henne ska det dels vara både nötkött och fläskkott i gulasch och dessutom (håll i er nu!) lika mycket gul lök som kött! Men det blir faktiskt väldigt gott, när det har kokat flera timmar blir löken alldeles simmig och tjockar mest till såsen. Man märker inte av den så mycket då. Jag brukar ha i öl och krossade tomater som vätska och såklart lagerblad och andra kryddor. När hennes svägerska var på besök från tyskland en gång blev det är oerhörd diskussion huruvida det ska vara paprika eller inte i gulaschen... :-) Tror inte de kom fram till något mer än att de hade olika åsikter om det hela!
Vad lustigt, precis så säger min tyskfödda mamma oxå men inget paprikapulver i hennes variant, dock har jag ibland i en del i mitt eget hopkok.
sextiosexan är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg Sök i detta ämne
Sök i detta ämne:

Avancerad sökning
Visningsalternativ Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är av
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 09:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons