Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Bevakningar   Inställningar   Sök i forum   Forumregler

Gå tillbaka   Sysidans forum > Mönster och klädsömnad > Mönster och mönsterkonstruktion
Registrera Dagens inlägg Markera forum som lästa

Notiser

 
 
Ämnesverktyg Sök i detta ämne Betygsätt ämne Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
Gammal 2012-03-14, 11:45   #14
marie.s.g marie.s.g är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: okt 2011
Inlägg: 596
Ta ett foto av byxan när du vänt den ut och in med ena benet instoppat i det andra. Då ser man hur grenlinjen ser ut på plagget och kan ana vilka prioriteringar som byxkonstruktören har gjort.
Om grenlinjen är lång bak och baken är mindre blir det tyg över och var ska det då ta vägen? Jo det veckar sig när det faller in.
Om man har lite mage framåt, liten svank, ja då behövs det tyg på framsidan och då dras det dit. Har man liten bak så finns det åtminstone tyg kvar så det dras mot framsidan. Har man inte liten bak så kan man istället få den berömda kameltån. Sedan spelar det roll hur mycket av baken som hänger ner och hur fast den är. Dvs blir det en dal mellan skinkorna när man packar in dem i snäva byxor eller blir det ett slätt päron? För pärom gäller att det måste finnas extra mycket tyg i grenlinjen. Tyvärr är ofta päronen lite smala upptill och då har konstruktören inte tagit till för nedre delen av päronet.
För de som inte har päronform kan det istället bli så att det blir över tyg baktill för man måste ta till i storlek så att det räcker till för övervidden. Standardbyxor konstrueras för Höftmått/Midjemått i "normala" kombinationer och det gäller också standardmönster. Det gör att päronformade, ridbyxlår mm får passningsproblem och får leta efter konstruktörer som gjort något för dem. Med hänsyn till att både stor mage och svank, lårvidd och balans dessutom spelar roll så blir det inte lätt att få en 44 att passa alla som har det midjemåttet/höftmåttet.
Det här löste väl inte ditt problem men när du vänt byxan utochin så kan du mäta grenlinjen, mäta det verkliga grenlinjen på den som ska bära byxan och sedan dra slutsatser Mät i två delar, grensöm fram och grensöm bak mätt från grensömmen.
Jag måste lägga till att det dessutom spelar roll om byxan är högt eller lågt skuren. Den lågt skurna behöver ofta lite extra längd för att klara att man böjer sig framåt. Är det för litet tyg så "gapar" linningen och grensömmen "skär in". Låga hips-modeller är nog inte så lyckade för stora päronbakar men det finns ju väldigt elastiska tyger förstås.
marie.s.g är inte uppkopplad   Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är av
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 19:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons