![]() |
![]() | Nyheter | ![]() | ![]() | Artiklar | ![]() | ![]() | Bloggar | ![]() | ![]() | Forum | ![]() | ![]() | Bilder | ![]() | ![]() | Annonser | ![]() | ![]() | Recensioner | ![]() | ![]() | Länkar | ![]() | ![]() | Kalender | ![]() | ![]() | Medlemmar | ![]() | ![]() | Din sida | ![]() | ![]() | Om... | ![]() |




![]() |
#1 |
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 3 988
|
hållbarhet på buljong
Hej!
Jag gjorde julskinkan i ugnen i stekpåse den 22:e dec (på de lite ovanligare rökta julskinka istället för de mer vanliga rimmade) Jag sparade vätskan i en glasburk som jag hade i kylskåpet sedan dess. Jag brukar normalt ha det som buljong i maten. MEN, jag har blivit sjuk av julmaten så jag har inte velat titta på julmaten sedan dess, och burken står fortfarande oöppnad i kylskåpet, fortfarande med fettskikten över. Nu känner jag att jag kan börja äta igen. Är buljongen för gammal eller kan jag använda den? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Medlem sedan: nov 2007
Inlägg: 508
|
Den ska du inte äta av....tycker i alla falll jag. Det växer mycket fort i buljong, mycket känsligt.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 3 988
|
Hmm, ja du har nog rätt.
Lite synd på den, men kanske man ska frysa ner istället nästa gång. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Medlem sedan: okt 2008
Inlägg: 832
|
Håller med wowa, ät den inte.
Ett tips, frys buljongen i istärningspåsar nästa gång det blir aktuellt. Jättesmidigt. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 3 988
|
Ja det är ju en bra idé. Vore bra om det fanns större iskuber..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Medlem sedan: mar 2006
Inlägg: 158
|
Du kan ju frysa in i t ex creme fraicheburkar eller plastglas.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 3 988
|
Ja, självklart. Tack.
|
![]() |
![]() |
![]() |
«
Föregående ämne
|
Nästa ämne
»
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 18:29.