Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Bevakningar   Inställningar   Sök i forum   Forumregler

Gå tillbaka   Sysidans forum > Övriga forum > Fritt Forum
Registrera Dagens inlägg Markera forum som lästa

Svara
 
Ämnesverktyg Sök i detta ämne Betygsätt ämne Visningsalternativ
Gammal 2010-01-07, 15:09   #1
ichigo ichigo är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 3 988
hållbarhet på buljong

Hej!

Jag gjorde julskinkan i ugnen i stekpåse den 22:e dec (på de lite ovanligare rökta julskinka istället för de mer vanliga rimmade)

Jag sparade vätskan i en glasburk som jag hade i kylskåpet sedan dess. Jag brukar normalt ha det som buljong i maten.

MEN,
jag har blivit sjuk av julmaten så jag har inte velat titta på julmaten sedan dess, och burken står fortfarande oöppnad i kylskåpet, fortfarande med fettskikten över.

Nu känner jag att jag kan börja äta igen.

Är buljongen för gammal eller kan jag använda den?
ichigo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-01-07, 17:27   #2
120404 120404 är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: nov 2007
Inlägg: 508
Den ska du inte äta av....tycker i alla falll jag. Det växer mycket fort i buljong, mycket känsligt.
120404 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-01-07, 17:35   #3
ichigo ichigo är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 3 988
Hmm, ja du har nog rätt.
Lite synd på den, men kanske man ska frysa ner istället nästa gång.
ichigo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-01-07, 17:41   #4
sextiosexan sextiosexan är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: okt 2008
Inlägg: 832
Håller med wowa, ät den inte.
Ett tips, frys buljongen i istärningspåsar nästa gång det blir aktuellt. Jättesmidigt.
sextiosexan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-01-08, 14:51   #5
ichigo ichigo är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 3 988
Ja det är ju en bra idé. Vore bra om det fanns större iskuber.. Typ ½ till 1 dl-kuber..
ichigo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-01-08, 17:08   #6
Berga Berga är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: mar 2006
Inlägg: 158
Du kan ju frysa in i t ex creme fraicheburkar eller plastglas.
Berga är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-01-09, 00:33   #7
ichigo ichigo är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 3 988
Ja, självklart. Tack.
ichigo är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är av
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 18:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons