hållbarhet på buljong
Hej!
Jag gjorde julskinkan i ugnen i stekpåse den 22:e dec (på de lite ovanligare rökta julskinka istället för de mer vanliga rimmade) Jag sparade vätskan i en glasburk som jag hade i kylskåpet sedan dess. Jag brukar normalt ha det som buljong i maten. MEN, jag har blivit sjuk av julmaten så jag har inte velat titta på julmaten sedan dess, och burken står fortfarande oöppnad i kylskåpet, fortfarande med fettskikten över. Nu känner jag att jag kan börja äta igen. Är buljongen för gammal eller kan jag använda den? |
Den ska du inte äta av....tycker i alla falll jag. Det växer mycket fort i buljong, mycket känsligt.
|
Hmm, ja du har nog rätt.
Lite synd på den, men kanske man ska frysa ner istället nästa gång. |
Håller med wowa, ät den inte.
Ett tips, frys buljongen i istärningspåsar nästa gång det blir aktuellt. Jättesmidigt.:) |
Ja det är ju en bra idé. Vore bra om det fanns större iskuber.. :) Typ ½ till 1 dl-kuber.. :)
|
Du kan ju frysa in i t ex creme fraicheburkar eller plastglas.
|
Ja, självklart. Tack.
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 05:39. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.