Sysidans forum

Sysidans forum (http://www.sysidan.se/forum/index.php)
-   Fritt Forum (http://www.sysidan.se/forum/forumdisplay.php?f=9)
-   -   hållbarhet på buljong (http://www.sysidan.se/forum/showthread.php?t=20144)

ichigo 2010-01-07 15:09

hållbarhet på buljong
 
Hej!

Jag gjorde julskinkan i ugnen i stekpåse den 22:e dec (på de lite ovanligare rökta julskinka istället för de mer vanliga rimmade)

Jag sparade vätskan i en glasburk som jag hade i kylskåpet sedan dess. Jag brukar normalt ha det som buljong i maten.

MEN,
jag har blivit sjuk av julmaten så jag har inte velat titta på julmaten sedan dess, och burken står fortfarande oöppnad i kylskåpet, fortfarande med fettskikten över.

Nu känner jag att jag kan börja äta igen.

Är buljongen för gammal eller kan jag använda den?

120404 2010-01-07 17:27

Den ska du inte äta av....tycker i alla falll jag. Det växer mycket fort i buljong, mycket känsligt.

ichigo 2010-01-07 17:35

Hmm, ja du har nog rätt.
Lite synd på den, men kanske man ska frysa ner istället nästa gång.

sextiosexan 2010-01-07 17:41

Håller med wowa, ät den inte.
Ett tips, frys buljongen i istärningspåsar nästa gång det blir aktuellt. Jättesmidigt.:)

ichigo 2010-01-08 14:51

Ja det är ju en bra idé. Vore bra om det fanns större iskuber.. :) Typ ½ till 1 dl-kuber.. :)

Berga 2010-01-08 17:08

Du kan ju frysa in i t ex creme fraicheburkar eller plastglas.

ichigo 2010-01-09 00:33

Ja, självklart. Tack.


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 05:39.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.