Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Slöjd som märks på Hemslöjdens dag


Av Ulrika Lindh

Den första lördagen i september varje år infaller Hemslöjdens Dag, en kreativ folkfest som hyllar kraften i det handgjorda och där hemslöjdsföreningar över hela landet öppnar sina dörrar för allmänheten. Hemslöjdens dag har varje år olika teman och i år är temat monogram & bomärken. Vi slår ett slag för att märka våra tillhörigheter och slöjdalster på ett unikt och konstfullt sätt. Hur märker du?

I år anordnas många digitala evenemang och utomhusträffar för att alla ska kunna vara med på ett säkert sätt. Exempelvis bjuder Västmanlands läns hemslöjdsförbund på både fönsterutställning såväl som digital utställning av projektet #slöjdasomdukänner. Jönköpings läns hemslöjdsförbund premiärvisar #slöjdrutan - ett nätverk av slöjd på Jönköpings läns museum, även digitalt. Västerbottens läns hemslöjdsförening bjuder på material och inspiration på temat Märkning och har utomhusträffar på flera orter runtom i länet.

Låt dina händer pröva något nytt! Inom de flesta slöjdföreningar finns något för såväl gammal som ung. Så passa på att prova en ny teknik och att ställa frågor under Hemslöjdens dag. Den 5 september är en utmärkt dag att bekanta sig med sin lokala slöjdförening. I Slöjdkalendern finns slöjdföreningarnas aktiviteter samlade och riksförbundets program för dagen finns här.(Logga in för att skriva en kommentar)

Fler artiklar

Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons