Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Höstens Sy & Hantverksfestivaler


Av Ulrika Lindh

För tredje gången arrangeras Sy- och Hantverksfestivalen Svenska Mässan. Göteborgspubliken och tillresta från när och fjärran har tagit emot mässan med öppna armar. 

Att sticka, sy, virka, tova, knyppla, göra smycken, väva eller handarbeta på annat sätt är en del av den svenska folksjälen. Det kan man konstatera när man besöker Sy- & Hantverksfestivalen. Intresset är så stort att mässan växer till rekordmånga 120 utställare 2018.

På festivalen finns kunniga utställare med ett stort och varierat utbud av material, redskap och maskiner för det egna skapandet. Besökarna kommer att ha fullt upp med att se och göra allt som finns på plats.

–Vi är mycket nöjda med uppslutningen av utställare på årets mässa i Göteborg. Det är arrangemangets styrka och ryggrad att så många väljer att ställa ut. I år är vi extra glada för Hemslöjdens närvaro – de borgar alltid för hög kvalitet. Dessutom har de två nysläppta böcker utgivna på Hemslöjdens Förlag med sig där författarna finns på plats för signering, säger projektledaren AnnSofi Ekenberg

På mässans workshops och aktiviteter sprids kunnande under trevliga former, inte minst mellan besökarna själva. Det finns närmare 40 workshops att delta i där man kan lära sig allt från stickning och tovning till broderi och smyckestillverkning.

–Kraften i att skapa någonting med de egna händerna är stark. Du kan göra användbara, snygga plagg och föremål samtidigt som du kopplar av. Handarbete är nyttigt för både kropp och själ säger AnnSofi Ekenberg, som själv stickar varje dag.

Sy och Hantverksfestivalen på Svenska Mässan 7–9 september är mötesplatsen för alla som är nyfikna på färg, form, material och att skapa själv. Läs mer här.

Sy & Hantverksfestivalen kommer till Umeå 5 - 7 oktober, och till Stockholm 26 - 28 oktober.(Logga in för att skriva en kommentar)

Fler artiklar

Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons