Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Världsrekord i mormorsrutor


Av Ulrika Lindh

Det tidigare rekordet gjordes i Växjö 2015 då 18600 mormorsrutor virkades, det blev 225 täcken som täckte en yta på 405 kvadratmeter.

För att vara delaktig i det här världsrekordförsöket får man antingen gå med i Facebookgruppen Rekord Mormorsrutor  och ta del av informationen där eller skicka ett mail till:  cecilia@haapasaari.se , obs! döp ämnet i mailet till "Rekordrutor".

Det enbart är klassiska mormorsrutor som gäller och storleken ska vara 15*15 cm, färg och material är helt upp till en själv så ta gärna av det som finns hemma, det är bra om garnet passar för virknål 3 - 5 mm. De färdigvirkade rutorna skickas till medlemmar i gruppen som virkar ihop dem.

Målet är att den 1 juli ha 19 000 rutor färdiga, efter att projektet är slutfört kommer det att bli filtar som används till olika välgörenhetsprojekt.

Här kan du följa hur många rutor som kommer in och hur lång tid det är kvar att bidra.


(Logga in för att skriva en kommentar)
2017-02-07 22:44   Merja Söderberg
Jättebra idé!
 
2017-01-18 11:36   Ann-Kathrin Carlqvist
Det är bra att möjligheten ges för många att bidraga i ett sådant projekt, som ger ett omedelbart praktiskt och värmande resultat till slutanvändaren! Dessutom rensas det ju i garnkorgarna bland det som kanske blivit liggande en tid.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons