Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Brodera för integration


Av Ulrika Lindh

Den 20 november bjuder Sörmlands museum in till en slöjdträff som också blir startskottet för två vandringsbroderier, det ena på tema kärlek och det andra på tema hem. Alla kan vara med och brodera på de gemensamma verken som museet hoppas kunna visa upp under våren 2017.

Aktiviteten är en del i museets arbete att skapa möjligheter till integration och möten mellan människor. Broderierna kommer att vandra från en person till en annan och var och en har ett par dagar på sig att brodera sin del av verket. Beroende på hur många som vill vara med kan broderierna vandra runt under flera veckor innan de blir helt färdiga.

- Det egna skapandet för samman människor, säger Anny Liivamäe, länshemslöjdskonsulent för barn och unga på Sörmlands museum. Hantverk och slöjd blir ett sätt att mötas och umgås och ett tillfälle att lära sig ett nytt språk, framför allt för personer som nyligen kommit till Sverige.

På slöjdträffen den 20 november kommer barn och vuxna även att kunna brodera reflexer.

Under ytterligare en slöjdträff, den 11 december, fortsätter vandringsbroderierna att skapas och då kommer alla att även kunna pröva på att göra origami. Tillsammans viker barn och vuxna askar och djur av papper. Båda träffarna äger rum på Ungdomens hus, Stationsvägen 7 i Vagnhärad och arrangeras i samarbete med ABF och andra ideella krafter.

Båda träffarna är mellan kl. 14 - 18.

Genom projektmedel från Landstinget Sörmland och Kulturrådet gör museet en stor satsning på att skapa integration och tillfällen för språkinlärning via hantverket och slöjd.


(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons