Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Utställning - Av pixlar


Av Ulrika Lindh

Av pixlar är ett samarbete mellan Fabel kommunikation och Korstygnsbolaget, två helt olika verksamheter men med pixeln som gemensam nämnare. Det är lätt att tro att pixlar enbart är en modern företeelse men så är inte fallet. Man har alltid sett på världen genom pixlar. Från 1500-talet fram till 1900-talets början var det broderade märkdukar, broderade med korsstygn. Idag är det Minecraft!

Besökarna får utforska en månghundraårig tradition som i allra högsta grad är levande. De kan ta del av den både fysiskt eller i Minecraft och då via spela.avpixlar.se

Fabel kommunikation
Max Valentin och Gustav Edman från Fabel kommunikation, försöker gräva djupt bland voxlarna för att förstå hur digitaliseringen påverkar kultursektorn. De har producerat ett flertal utställningar ofta i gränslandet av deltagande praktiker, digitalisering och pedagogik.

Korsstygnsbolaget
Korsstygnsbolaget drivs av Britta Johanson, som är konstnär/textilformgivare, med broderi som specialitet. Hon har en särskild förkärlek för korsstygn och har gett ut 14 böcker med olika mönstersamlingar, en slags moderna märkdukar. I utställningen har hon inspirerats av några av de märkdukar som finns i Jönköping läns museums samling.

Utställningen Av pixlar invigs den 10 mars kl. 16.30 och pågår till 3 april 2016. Utställningen finns på Jönköpings läns museum RUM 203.

Mer information om Fabel, Korsstygnsbolaget, Nordloef

Av pixlar – utställningen med broderier i kvadrat –visas på Jönköpings läns museum 10 mars – 3 april 2016 i RUM 203.


(Logga in för att skriva en kommentar)
2016-03-22 15:43   Ingalill Jigborg
Väldigt trevlig och rolig utställning.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons