Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Unravel - datorspel med garnkaraktär


Av Ulrika Lindh

I förra veckan släpptes spelet Unravel ut, spelet är ett unikt fysikbaserat pusselplattformsspel som handlar om den älskvärda karaktären Yarny. En liten figur med stort hjärta som utgör en positiv kraft i en ständigt föränderlig värld.

Vid spelets start trillar Yarny ur en korg full med garner och ger sig ut på ett äventyr fyllt av utmaningar och måste försöka ta sig till slutet utan att nystas upp. En del utmaningar är enkla som exempelvis att använda Yarnys garn för att svinga sig över en sänka eller böja ner ett träd. Andra utmaningar är mer komplexa där spelarna måste använda Yarnys garn på ett smart och kreativt sätt för att hitta vägen framåt. Under resans gång kommer spelarna att låsa upp en känslomässig berättelse om kärlek och längtan och banden som binder allt samman - med Yarny som den röda tråden.

“Jag ville skapa något personligt, något som gjorde intryck. Spelet behövde inte förändra världen, eller ens försöka, men det fick lov att vara äkta och ha en djupare innebörd. Det måste ha hjärta”, konstaterar Martin Sahlin, Creative Director, Coldwood

Unravels fantastiska miljöer är inspirerade av den vackra och storslagna naturen i norra Sverige, där spelet även skapades. Spelets visuella del visar upp det sköna i det vardagliga, och genom att se saker från Yarnys perspektiv får spelarna uppleva allt det vackra i de mest ordinära saker och ting. Men miljöerna är mer än bara en vacker bakgrund – ledtrådar och tips ligger dolda genom hela äventyret för spelarna att hitta och upptäcka.

Musiken i spelet är specialkomponerad av svenska musiker med inspiration från lokal folkmusik som framförs på traditionella instrument. Berättelsen är väldigt fåordigt vilket gör att musiken får en viktig betydelse för att skapa atmosfär.

Det som verkligen gör Yarnys resa och Unravels story unik är att den inte finns där för att berättas, utan för att upptäckas. Det ger spelaren en mer personlig resa och en starkare koppling till spelet eftersom Unravel till syvende och sist handlar om förbindelser – både fysiska och känslomässiga.

Unravel är en kärlekshistoria om att återknyta brustna band: en berättelse om mod och envishet som levandegörs genom att uppleva världen från lilla Yarnys perspektiv i en ibland stor och överväldigande värld.

Spelet går att köpa via digital nedladdning på Origin™ till PC, Xbox One® och PlayStation®4.

Här är en trailer för spelet:

För den som vill göra sin egen Yarnie finns en instruktionsvideo där skaparen av karaktären visar hur man gör:


(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons