Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Sticka och sprid värmen i vinter


Av Ulrika Lindh

Genom projektet "Sticka och sprid värmen" vill de utmana alla som vill och kan, att sticka en halsduk (eller något annat värmande) och sedan hänga den någonstans i samhället, t.ex. på ett träd eller en lyktstolpe för att någon som behöver ska kunna få den.

På halsduken fäster man en lapp med texten Jag är inte borttappad - om du fryser är jag din. Varsågod! På lappen som finns på bilda.nu/spridvarmen och som man kan skriva ut och laminera, är texten även översatt till rumänska, engelska och arabiska.

Tillsammans kan vi göra skillnad!
– Som studieförbund ser vi varje dag exempel på att det finns många som vill engagera sig och göra skillnad, säger Magdalena Swahn, initiativtagare till projektet. Under hösten har vårt arbete för asylsökande haft stort fokus och vi vet att det är många som vill vara med och sprida värme till utsatta människor, fortsätter Magdalena. Vi vill på detta sätt erbjuda ett enkelt sätt att göra det på.

Vi tror på idén och vill att fler ska bli inspirerade. Därför vill vi uppmana att ta en bild på halsduken och sprida idén vidare på sociala medier.

#spridvärmen #bildavärme och #hantverkapåverka

Idén att sticka något varmt och hänga upp för att ge en annan medmänniska kommer ursprungligen från Usa och hantverksbloggaren Anna Braw som föreläst på arrangemang i Bildas regi.(Logga in för att skriva en kommentar)
2015-12-19 06:07   Christina Nord
Vilken jättebra idé! Det ska jag nappa på när tid finnes. Det är alltid roligt att sticka lite framför tv´n.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons