Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Linodlingen nu igång


Av Ulrika Lindh

Det tog längre tid än jag trodde att få linfröna i jorden. Helgen i mitten på maj när planen var att sätta dem då blåste det isande vindar och regnskurar kylde ner marken så det var inte stor idé att så då. Temperaturen nådde knappt upp till +8 grader så jag bestämde att avvakta.

Ett pannbyte i huset gjorde att vi inte kom upp igen förrän nu nationaldagshelgen. Vädret var knappast bättre, regnskurar öste ner mellan varven men temperaturen var något bättre. Det mesta av grävjobbet gjordes den kyliga helgen men jag hade önskat ha ängen något större, nu är den cirka en gånger en meter och många frön rymdes, så det kommer nog att bli en lagom stor testskörd.

Bakom linängen kommer det förhoppningsvis att komma solrosor tänkte det kunde vara vackert med gul bakgrund till den blå linängen.

Lite kuriosa om ogräs som följde med förr när linodlingen var vanlig men som nu har minksat i takt med att linodlingen minskat. Ogräs som är bundna till lin är linådra, linrepe, linsnärja och linmåra. ( Källa Den virtuella floran)

Så här ser det ut just nu. Nästa rapport hoppas jag kunna visa några små linplantor på väg.







(Logga in för att skriva en kommentar)

Fler artiklar

Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons