Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Boknytt: Sticka - Detaljer som gör skillnad


Av Ulrika Lindh


Foto: Thomas Harrysson

Boken STICKA – Detaljer som gör skillnad av Ulla Engquist är en ny bok från Hemslöjdens förlag om konsten att montera. Det rör sig inte alls om krångliga lösningar utan det är handfasta råd som gör dina plagg vackrare. Det finns till exempel en mängd olika tekniker för att lägga upp maskor, vissa ger stadiga och stabila uppläggningar, andra blir mer töjbara, men alla har de sina användningsområden. Ett annat exempel är den viktiga kantmaskan som tillsammans med maskstygnen är helt avgörande för hur fin och smidig sidsömmen blir.

Det är en del att tänka på när du planerar din stickning. I boken får du massor av tips och lär dig knep som kommer att göra din stickning både lättare och roligare – allt illustrerat med tydliga skisser och en mängd stickade prover. Testa olika uppläggningar och kanter, provsticka detaljer och undersök vilken avmaskning som blir bäst. Var nyfiken och våga prova dig fram!

STICKA – Detaljer som gör skillnad är unik i sitt slag och vänder sig både till dig som just börjat sticka och till dig som söker nya utmaningar.

Författaren Ulla Engquist är de små detaljernas mästare. Hon började sticka redan som femåring och intresset för montering väcktes redan på 1970-talet. I dag är Ulla en uppskattad lärare och undervisar i ämnet. I boken delar hon med sig av sin kunskap från ett helt liv fyllt av stickning.

Boken kommer ut 12 maj 2015.

Illustration: Eva Riise


(Logga in för att skriva en kommentar)
2015-04-09 22:28   Ulrika Lindh
Tack! Ja jag hoppas hitta fler framöver.
 
2015-04-09 22:14   Bibbi Lundgren
Vilken bra idé Ulrika att lägga ut boktips.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons