Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

"Rädda världen med ditt broderi" - Tidningen Hemslöjdens broderitävling

Korsstygnet sprider sig över världen. Här och där dyker korsstygn upp på staket, som en markering av ett revir eller ett statement i största allmänhet. Märkning av handdukar är på väg tillbaka där linnehandduken, som bara blir bättre med åren, stämmer väl överens med ett hållbarare liv. Brodera är något man gör, såväl i hemmet som i det offentliga, i stort och i smått. Hur kan man med budskap, materialval, tekniker, funktioner bidra till ett mer hållbart samhälle? Det vill Hemslöjden ta reda på med en broderitävling. Temat är Rädda världen med ditt broderi och alla kan delta. Efter sommaren ger Hemslöjdens förlag ut boken Brodera på linne.

Tävlingen pågår till och med den 2 augusti. Alla som vill kan delta i tävlingen, reglerna är enkla och man behöver inte vara van att brodera för att delta. En jury kommer att titta på alla bidrag och stor vikt läggs vid hur man tagit sig an tävlingens tema.

Första pris är en valfri kortkurs på Sätergläntan skola i Insjön och bidragen kommer att ställas ut under hösten. Bland annat i butiken Svensk Slöjd på Nybrogatan i Stockholm och på bokmässan i Göteborg.

Juryn består av Filippa Bellander, butikschef på Svensk Slöjd, Malin Vessby, chefredaktör för Hemslöjd, Stefan Nilsson, trendanalytiker på Trendgruppen och Otto Von Busch, professor i textilkonst på Konstfack.

Läs mer om tävlingen, tävlingsregler och priserna


Fotograf: Thomas Harrysson

Kudde i svartstick från boken Brodera på linne (Hemslöjdens förlag). Broderi av Monica Hallén

Källa: MyNewsDesk


(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons