Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Textila gymnasiet växer inom mode och design!


Av Ulrika Lindh

Sedan starten 2007 har Textila gymnasiet i Vasastan utvecklats till en gymnasieskola med fullt fokus på sin passion – mode och design. Till hösten 2013 utökar skolan med Estetiska programmet för alla som vill utvecklas inom bild och formgivning.

Det nya programmet, tillsammans med Textila gymnasiets redan populära hantverksprogram och samarbetet med 100-åringen Stockholms Tillskärarakademi skapar ännu bättre förutsättningar för alla ungdomar som vill utveckla sin kreativitet och samtidigt få en bra grund att stå på inför fortsatta studier och jobb inom mode- och designbranschen.

Kommunikation med bilder är en central del av undervisningen. Alltifrån att skapa bilder i traditionella tekniker till att titta på nutida konst och se hur modet framställs i media. Många studiebesök och närheten till Odenplan och centrala Stockholms stora utbud av designstudios och utställningar ger god verklighetsförankring.                     

– Vi valde att starta Estestiska programmet på Textila gymnasiet för att bredda utbudet och göra vårt ”modehus” på Hagagatan 25 B ännu större. I detta hus samlar vi stor kompetens och fokuserar på en viktig sak: mode, textil och kläder. Det ger oss möjlighet att skapa utbildningar inom mode, design, sömnad och mönsterkonstruktion av mycket hög kvalitet, säger Camilla Pontén som är rektor på Stockholms Tillskärarakademi och biträdande rektor på Textila gymnasiet.


Huvudman för Textila gymnasiet är Medborgarskolan Stockholmsregionen, en ideell och icke-vinstdrivande förening.


(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons