Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

14:e december


Av Ulrika Lindh

Flasktomte


Nu blir det en tomte till, tro det eller ej. Den här gjorde vi när jag var i de yngre tonåren. Vi var några familjer som tillsammans gjorde dem. Alla tomtarna blev personliga och kom fram varje år, nu är det länge sedan jag firade jul hemma och var tvungen att fråga mamma om hon/tomten såg ut som jag minns. Och det gjorde hon , ursprungstomten har ett paket på armen men jag gjorde en liten säck istället.

Här kommer lite bilder och instruktioner. Du behöver, en läsk/ölflaska 33 cl, hushållssnöre, klister, garn till hår, flörtkula/frigolitboll till huvud, gummisnodd, klädnypor, tyg eller garn till mössa, vantar och halsduk, litet paket att hänga på armen alternativt liten påse.

Börja linda snöret till en platta och klistra fast den under botten på flaskan.

Fortsätt sedan limma runt på flaskan en cm i taget ungefär och linda snöret över. (Kan vara lite kladdigt.)

Så ser det ut när flaskan är färdiglindad.

Dela på snöret så att du får tre trådar som tillsammans flätade blir lagom tjocka armar, gör dem lite längre än du tror de ska vara. Limma fast dem på baksidan i den höjd du tycker blir bra i förhållande till hals. Sen kan du justera längden på armarna.

Över huvudet tog jag en nylonstrumpa och knöt till med en gummisnodd. Tog lite lovikkagarn och delade på till hår, som jag sedan gjorde två flätor av och klistrade fast. En mössa sydde jag av lite rester från en t-shirt.

Så ser hon ut efter hårflätning och tre knappar som limmats på. Min dotter Karin målade ansiktet utanpå strumpan med vanliga tuschpennor.

Nu sydde jag vantar, mössa och stickade en halsduk, sydde en liten påse i säckväv och hängde på armen. Så här blev det färdiga resultatet:(Logga in för att skriva en kommentar)
2012-12-15 09:24   Gullvie Landgren
så fin
 
2012-12-14 15:40   Anki H
Så tjusig!
 

Fler artiklar

Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons