Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Sveriges första poddcast om stickning


Av Ulrika Lindh

Stickpodden är lanserad och har under två veckor redan haft över 3000 lyssningar. I podcasten snackas det om stickning, handarbete, garn, stickevent och allt annat som hör hobbyn till.

Bakom podcasten finns Karin Eklund och Elin Johansson, två tjejer i Kalmar som älskar stickning. De saknade en svensk podcast som handlade om stickning och bestämde sig för att starta en egen. I Stickpodden diskuteras kompispriser, att sticka på beställning, stickprotester i USA, köpa garn på Papa nya Guinea och om man får sticka på möten och föreläsningar.

- Jag började lyssna på podcast i våras under mina hundpromenader och blev snabbt beroende. Podcasts visade sig vara den perfekta kamraten under stickning. Ganska snabbt började jag leta efter stickpodcasts men hittade inga på svenska. Och de engelska som jag lyssnade på tyckte jag var lite långsamma. Jag ville ha något som påminde med om en konversation som man kan höra under ett stickcafé. Därför började jag fundera på att göra en egen podcast, säger Elin.

Första avsnittet spelades in hemma i Elins minimala garderob. Det ljudtestades i hela lägenheten och tjejerna tyckte att ljudet blev bäst i garderoben. Så de klämde in sig i garderoben och började spelade in. Varje måndag släpps det ett nytt avsnitt och det planeras att fortsätta att prata stickning i hundratals avsnitt till.

- Vi hoppas att alla som gillar att handarbeta tar podden till hjärtat och sätter sig ner med en kopp kaffe eller te och pysslar lite samtidigt som de lyssnar. Och att de hör av sig till oss på stickklubben.se eller på facebooksidan för feedback, tips, kommentarer eller bara ett hej, säger Karin.

Avsnittsguide:

Avsnitt 1
Avsnitt 2
Avsnitt 3


(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons