Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Julklappar till för tidigt födda barn


Av Ulrika Lindh

Emmy Karfunkel är en fyrabarnsmamma som vintern 2007 fick tvillingar vilka föddes alldeles för tidigt i vecka 23+5. De vägde då 605 och 640 gram. Idag är Emmy ordförande för Prematurföreningen Väst samt styrelsemedlem i Stockholm och Uppsalas prematurförening. Hon har också grundat Pytteliten som är ett forum samt butik för familjer med för tidigt födda barn.

Nu har hon startat en julklappsinsamling som sedan skall delas ut på landets neonatalavdelningar. Hon har fått tag i några givare och utdelare genom sitt nätverk redan, men behöver fler som kan tänka sig att skänka något litet till dessa barn och familjer. Gärna handarbetat .

hemsidan om julklappsinsamlingnen finns mer information samt tips på lämpliga julklappar. De ser gärna julklappar för både de nyfödda barnen, deras syskon och föräldrar. Det finns även utlagt några länkar till mönster.

Saknar virkmönster till en känguru
Det Emmy saknar är ett virkmönster till en känguru med unge som är gratis. Kängurun har blivit lite av en symbol för det för tidigt födda barnet då man ligger med det hud mot hud på bröstet.
 
Alla julklappar kommer att fotograferas och dokumenteras. Alla har chansen att skicka med en hälsning på de etiketter som har gjorts för ändamålet. De som är intresserade måste höra av sig för att få information samt etiketter. Se hemsidan.


(Logga in för att skriva en kommentar)
2011-11-14 15:34   Sarah Wagner
Här är ett gratismönster till (också det på engelska): http://www.amigurumitoys.com/mamma-joey-kangaroo-pattern.htm

Sötare än den förra :)
 
2011-11-14 14:50   Sarah Wagner
Låter som ett underbart projekt!

Efter en snabb sökning hittade jag ett gratismönster på en känguru med unge på Ravelry och när jag följde länken kom jag hit: http://www.caron.com/projects/ss/ss_kangaroo.html

Mönstret är på engelska (och jag tycker nog att ansiktena kunde vara sötare broderade), men det kan kanske vara något att utgå ifrån...
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons