Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Hållbart mode


Av Ulrika Lindh

Arkitekturmuseet LIVE går nu in på sin andra vecka, 1-6 februari, under rubriken Hållbart mode. Har modebranschen ett miljöansvar? Designers, företagsledare, experter och andra diskuterar hållbart mode den 3 februari. Helgen den 5-6 februari förvandlas   Arkitekturmuseet till en remake-verkstad, där man kan ge sina gamla plagg nytt liv. Allt är gratis och öppet för alla.

Klädkonsumtionen har ökat markant de senaste tio åren. Vi behöver diskutera hur mode kan vara hållbart. Vi ska inte sluta handla, men vi kan alla bli bättre konsumenter och lära oss mer om vad som är hållbart i längden - både för oss själva, för miljön och för de människor på andra sidan jorden som ofta är de som syr våra kläder, säger Lena Rahoult, chef för Arkitekturmuseet.

Den 5-6 februari kan alla ta med egna klädesplagg till museet. Studenter från Beckmans modelinje, under ledning av designern Eric Annerborn, och Stadsmissionens remake-avdelning finns på plats för att hjälpa dig ge kläderna nytt liv. Museets stora sal förvandlas till en gigantisk syateljé med symaskiner och tyger. I samarbete med Beckmans Designhögskola och Stockholms Stadsmission. Det blir även inspirerande miniföreläsningar om klassiskt herrmode och vintage.

Under seminariet den 3 feb kl 13-17 diskuteras framtidens material och hur hela modekedjan kan bli mer hållbar. I samarbete med Association of Swedish Fashion Brands, Antonia Ax:son Johnsons Stiftelse för Miljö och Utveckling och The Sustainable Fashion Academy.Remake-verkstad och vintageföreläsningar:

Under hela veckan visas också världens första helt återvinningsbara klädkollektion av Matilda Wendelboe.

Arkitekturmuséet ligger på Skeppsholmen i Stockholm.


Världens första helt återvinningsbara klädkollektion äv Matilda Wendelboe. Plaggen, gjorda av C2C-certifierade material, är komposter- eller återvinningsbara. Seminarium om mode och hållbarhet tors 3/2 kl 13-17.
Foto: Tina Axelsson

 

 (Logga in för att skriva en kommentar)

Fler artiklar

Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons