Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Vem vinner Folkdräkt 2.0?


Av Ulrika Lindh

- Nu är alla dräkterna klara.

Nu är det bara två dagar till den stora modevisningen den 27 maj då vinnaren av Folkdräkt 2.0 skall koras. Designerna är nu klara med sina nya folkdräkter, en för varje landskap. Från och med idag kan man se de färdiga kreationerna på www.folkdrakt20.se under respektive landskap (klicka på kartan). Du kan vara med och rösta fram din favorit bland de 25 dräkterna. Av de tio dräkterna som fått flest röster väljs en vinnare på torsdag av en namnkunnig jury med Cay Bond i spetsen.

Folkdräkt 2.0 är en tävling där Svenska Turistföreningen (STF) bjudit in 25 elever från Sveriges främsta designskolor och gett dem i uppdrag att ta fram nya uppdaterade folkdräkter, en för varje landskap. Den 26 april gick startskottet då fick designerna sina landskap och nu är de alltså klara. De har under tiden rest ut till sina landskap för att inspireras, uppleva och träffat intressanta människor, vilket är en mycket viktig del i tävlingen.

- I år fyller STF 125 år, det vill vi fira med nya folkdräkter som visar upp hela Sverige. Vi vill att fler skall upptäcka Sverige och detta är ett ypperligt sätt att göra det på. Designerna har bott på STF Vandrarhem och bloggat om sina upplevelser för att inspirera andra till att resa.

Modevisningen äger rum i Stockholm på kvällen den 27 maj. För att inte förstöra spänningen avslöjas finalisterna först efter visningen.

Modevisningen kommer även att direktsändas på www.folkdrakt20.se


(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons