![]() |
![]() | Nyheter | ![]() | ![]() | Artiklar | ![]() | ![]() | Bloggar | ![]() | ![]() | Forum | ![]() | ![]() | Bilder | ![]() | ![]() | Annonser | ![]() | ![]() | Recensioner | ![]() | ![]() | Länkar | ![]() | ![]() | Kalender | ![]() | ![]() | Medlemmar | ![]() | ![]() | Din sida | ![]() | ![]() | Om... | ![]() |
13:e december - Santa LuciaAv Ulrika Lindh Lucia är en lång dag, ofta är det tidiga mornar med firande, mycket musik och kaffe, saft, te, lussebullar och pepparkakor. Många är vi som har sjungit med stearinljus i handen och med "stödtext" på ljusmanschetten. Mycket tisslande och tasslande. Det är en fin tradition nu när mörkret sluter tätt omkring oss. Det är också en jultradition att dricka glögg den goda kryddoften sprider sig när glöggen värms. Här kommer ett recept på en glögg som inte hinner bli klar till jul men den är otroligt god och hållbar i flera år. Recept på glögg
Blanda allt i en 10 litershink. Rör tills sockret löst sig. Täck med gladpack eller lock och låt stå 3 veckor i rumstemperatur. Tappa av och låt stå några dygn, tappa om två till tre gånger och försök att inte få med det som sjunkit till botten. Tappa sedan upp på väl rengjorda flaskor.
(Logga in för att skriva en kommentar) |
Fler artiklar
|