Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Väsktävlingen redo för slutomröstning


Av Ulrika Lindh

Först och främst ett jättetack till alla som bidragit med så fina väskor till tävlingen, man vill ha dem allihop!

Nu har dock en jury tagit fram de tio bidrag som gått vidare till slutomröstning i väsktävlingen, röstningen kommmer att ske via fourmet och vara öppen en vecka framåt.

Här nedan visas de bidrag som gått vidare till slutomröstningen, det är nu dessa nummer på denna sida som gäller för slutröstningen och inte de nummer de haft på tävlingssidan. Tack till alla som är med och röstar!

Här lägger du dina röster!

1) Väska

Tidigt i våras lovade jag äldsta dottern att sy en väska åt henne. Ett Marimekko tyg i hennes favoritfärger inhandlades. Hon fick komma med förslag på modell, vilket blev en bild på en skinnväska, kanske från en nät-sight. Det blev ett litet huvudbry då jag inte hade något mönster eller sömnadsbeskrivning, men nu är den klar.

Ovanstyckena har vliselin på både ut och insidan, för att stadga upp toppen. Sen sydde jag samman dem med blixtlåsen. Den skulle vara osynlig från sidan, vilket tog längst tid på hela projektet, både att tänka ut och sy. Dekorsömmen vid ena sidan av toppen, nära blixtlåsen fick jag sy för hand. Väskdelen har fyra veck på var sida och är därför endast stadgad med mjukt vilselin.  På framsidan finns en blixtlåsficka och Marimekko namnet från tygets stadkant. På Stoff och Stil hittade jag en billig stuvbit, mjuk och fin i vitt. Trodde det var vaxduk men det var mörkläggningstyg. Passade ypperligt till foder för att även ge den lite skydd mot väta. Mot det vita passade det bra med fickor av Marimekko tyget, bl.a. en mobilficka. Av stadkanten där resten av texten fanns, gjorde jag ett band med karbinhake (från ej använt, avklippt reklamband) till nycklar. Fodertyget använde jag även i axelremmarna för att göra dem starkare. Ett par D-ringar fastsydda med dubbelt tyg på väskans överdel, fick bli både dekoration och remmarnas fästpunkter.

Jag har försökt göra väskan hållbar genom t.ex. dubbla sömmar i sidfickan (då de alltid går sönder i mina köpta väskor) men även fodret och ytterväskan har dubbla sömmar. Väskan liknar inte sin förebild i mycket, men har gett mej mycket insikt i planering och färdigställande av en väska. Och när dottern fick den igår blev hon väldigt glad!

 

2) Nalleväskor

Jag har sytt två nallehus-väskor till min dotter och hennes kusin. I husen så är det en bild på flickorna i en guldram. Ett nedfällbart bord med vaxduk, en klocka, och en trevlig liten växt. På utsidan av husen så är det ett träd, en stege och fågelholk, och givetvis ett fönster så att nallarna kan se ut på de fina blommorna.Taket går att öppna på ena sidan med två dragkedjor.
Idén kommer i från tidningen "Allt om handarbete."

3) Flowerbag

Total materialkostnad: Under hundralappen.  Det mesta av materialen är loppisfynd, inklusive skinnet till handtagen. En rymlig väska med 3 fack på insidan; två mindre fack för mobil och nycklar  samt ett större för till exempel tågbiljetter eller anteckningsblock. Det större facket på insidan försluts med en knapp som jag inte sytt dit än, skäms på mig. Utvändigt har den två puffiga fickor på sidorna samt ett stort på baksidan för till exempel tidningar eller kollegieblock.
Det svåraste med väskan var nog blomman, tätt åtföljt av handtagen.
Jag trodde knappt vilken tur jag hade när jag hittade de här två tygerna i samma korg på loppiset, jag visste på en gång vad jag ville göra. Självklart kräver en ny handväska att jag också syr en ny sminknecessär och plånbok också...

4) Maskrosväska

Min favoritväska, sydd av restbitar i linne, quiltfodrad och med kraftig botten. Broderiet en maskros vars frö flyger iväg och i varje ”frötuss” finns en liten Swarowski-kristall som glittrar till i dagsljuset.(syns inte i bild) 

5) Stickad väska

Mitt bidrag till väsktävlingen. Stickad i bomullsgarn och effektgarn. Kortvarv och tappade maskor. 

6) Väska

Väskan är gjord av mig och min mamma. Jag har ritat och sytt och min mamma har varit snäll och broderat. Det är väska med ett innertyg som lätt kan tas ut för att tvättas, vilket jag saknar på mina andra handväskor. Jag har även satt namn på fickorna, Mobil, Läppglans, Penna och Nycklar
så att det ska vara lätt att hitta i väskan, just dessa saker är det jag alltid letar efter när jag ska hitta i sin handväska.

 

7) Väska

Jag har gjort designen till väskan själv och hade väntat flera år innan jag kom på vad jag skulle göra med det underbara tyget som jag använde. Det är ett kinesiskt tyg med drakar och fågel fenix. På framsidan har jag sytt på guldpaljetterna som ett slingrande vatten, passar utmärkt när det känns lite asiatiskt. Som fodertyg inuti väskan använde jag ett mörkgrönt silkestyg.
Väskan är helt fodrad och stabil. Som alltid satte jag även i en karbinhake för att hänga nyckel på.

8) Picnicväska

Detta är en picnicväska.

9) Bulldogväska

En handväska gjord av kraftig gråblå canvas och fodrad med grönt mönstrat bomullstyg. Inuti finns en ficka för busskortet och en rem med karbinhake så jag lättare ska hitta nycklarna. Om jag behöver ha händerna fria så kan jag fiska fram två korta remmar med bältesspänne på och på dem sätta fast en axelrem.
 
För att få stadga är det dekorgummi mellan tyglagren, tunn i sidorna och tjock i botten, och i handtagen finns dessutom en smal stålpinne så att det går att bära utan att väskan sjunker ihop. 
 
Eftersom hösten närmar sig så ritade och stygnsatte jag en söt liten bulldog som jag maskinbroderade på båda sidor med reflextyg i botten.

 

 

10)Grön väska

Det är en stor väska/resväska med paspoaler och blixtlås. Den är helfodrad med en ficka inuti. Kraftigt bomullstyg som yttertyg och tunnare bomull som foder. Mått 60x40cm.

 (Logga in för att skriva en kommentar)

Fler artiklar

Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons