Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Om den ryska sajten Needlework


Av Christer Lindh

Det finns en rysk sida kallad "Needlework" som ofta länkas i vårt forum, som säljer massor av Disney-broderier. Även en liknande sajt baserat i England finns.

Många medlemmar anser att det dom gör är olagligt, då Brother sägs ha en exklusiv licens att sälja Disneys broderier,och att vi borde stoppa länkning. Men vi har efter efterforskningar ännu inte kunnat säga bu eller bä runt detta, så därför tilåter vi länkar men ni får denna informationssida "på vägen".

Vi har försökt få ett klargörande runt detta från både amerikanska Disney och deras engelska kontor, men helt utan svar - men vi har sett att de öppnat våra mail. Tråkigt, för vi skulle verkligen vilja veta vad som gäller, så att vi kan informera er också. (Som bekant är det olagligt enligt svensk upphovsrättslag att ladda hem och köpa olagligt publicerat material.)

Vår tolkning är att dessa sajter arbetar i en gråzon där skillnader i upphovsrättslagar, avtal och de oklara nationella gränserna på Internet gör att det inte är helt solklart att det det de gör är olagligt. De kan tex köpa in sina broderier från Asien och andra länder där Disney kanske licensierat ut på ett annat sätt. Men vi vet alltså inte - att handla från dessa sajter är förstås helt på eget ansvar och risk.

En annan sak man kan fundera på är hur mycket man litar på ett anonymt företag i Ryssland. Det kan vara en bra idé att, om man nu väljer att handla från dem, använda ett kreditkort med låg kreditgräns eller lite pengar på kontot.

http://www.needlework.ru/ (Logga in för att skriva en kommentar)
2012-02-24 17:38   cilla herneke-olestad
Min erfarenhet ligger längre tillbaka i tiden och kunde slutat i katastrof. På den tiden var deras hemsida på ryska och viss del engelska. Jag råkade trycka på en rysk länk och hörde hur mitt modemet startade om. Jag är tacksam över att jag den gången hade ljudet på. Jag stängde av dirket för länken ledde mig in på en betalsida/porrsida. När telefonräkningen sedan kom så hade dessa få sekunder genererat en kostnad på 7 kr. Så efter den gången så har jag haft respekt för den sidan. Nu ska jag tillägga att detta ligger många år tillbaka i tiden men befinner man sig i en gråzon på vissa områden så finns faran att det kan vara andra gråzoner på andra områden. Jag har en stor respekt att handla över nätet - e-kort ska jag däremot kolla upp hur det fungerar. Tack för ordet.
 
2011-02-08 14:19   Gunn Ceder
Inga problemen när jag handlade av dom. Har e-kort som jag ALLTID använder när jag handlar på Internet-sajter. Dom har riktig snygga motiver, stygn-sättningen är jättebra. Jätte nöjd :-)
 
2010-07-11 10:28   Ann Lindahl
Jag har handlat där ett par gånger och utan några svårigheter.
 

Fler artiklar

Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons