Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Nyhetsbrev Februari 2008

Syfestivalen 29/2 - 2/3  Sysidans monter har nummer J:20
Nu till helgen den 29:e februari till 2:a mars är det Syfestival! Den här gången finns vi på plats i monter nummer J:20, lägg det på minnet.

Du är hjärtligt välkommen för en pratstund och träffa andra Sysidanmedlemmar, stäm träff i vår monter vet jag! Det går också bra att vila trötta fötter och ben, kanske pyssla lite. Vi har fått stuvbitar, nålar, knappar, band, trådar mm från Jonic textilimport och garner i olika färger och tjocklekar, stickor, virknålar, påtdockor mm från CreativePeople/Garntjänst. Så det finns att göra om du har lust. Barnen är välkomna, de kanske vill göra lite påskpynt mm vi kommer att ha lite tips och inspiration.

Projekt babypaket
För att ha mer än ett mål att träffa er medlemmar så tänkte jag att det vore kul om vi kunde hjälpas åt att göra babypaket under mässdagarna. Jag har tagit kontakt med Läkarmissionen och efter mässan gör jag iordning dessa paket och ser till att de kommer till Läkarmissionens kontor i Vällingby för vidare transport till behövande.

Ett babypaket ska innehålla följande: 1 st täcke, ett par klädesplagg för nyfödd, 1 st tygblöja samt ev 1 tvål.

Gör så här: tag med dig en tyglapp 15x15 cm eller 10x10 cm, den får gärna ha broderi eller applikation på sig. I montern kommer några symaskiner att finnas så att du kan sy ihop din lapp med andras. Du som hellre stickar eller virkar kan ta med en sådan lapp, eller göra en medan du är hos oss i montern den kan också vara  15x15 cm eller 10x10 cm.

Du som har några stuvbitar hemma kanske  kan sy något babyplagg att lämna till oss, eller har begagnade plagg som du kan skänka, de plaggen slits ju inte så mycket.
Tygblöjor får bli en senare fråga men finns det någon som har och kan tänka sig att avvara en så är det tacksamt, det och tvålar ordnar jag sedan när vi vet hur många paket det blir.

Alla som bidrar får skriva upp sina namn sedan visar jag paketen och vilka som bidragit här på Sysidan. Jag hoppas att ni som jag tycker att detta är en bra idé. 

Eftersom mässan är i Stockholm så kan ju inte alla komma av förståeliga skäl men du som ändå vill ha en inblick i mässan kan kika på min blogg , där lägger jag ut bilder från montern och lite text någon gång varje dag.

Artikel om "Daldräll "
Läs Gerd Lindman Nilssons artikel om Daldräll och hur hon kom att lära sig denna vackra vävteknik.

Nyhetsarkivet
Här hittar du alla pressklippp som publicerats på Sysidan.

Fler tävlingar kommer vi att dra igång efter Syfestivalen.

Hoppas vi ses på mässan!

Håll fingrarna igång!

Hälsar Ulrika o Christer / Sysidans redaktion. 

 

   


Vill du inte ha vårt nyhetsbrev i fortsättningen kan du avbeställa det i din medlemsprofil på Sysidan.se.
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons