Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Veckans tips!


Av Ulrika Lindh

Har du något bra tips som du vill rekommendera andra att ta efter skicka det till ulindh@sysidan.se , märk gärna mailet med rubriken Veckans tips, så kan jag lättare hålla kolla på dem.

Alla tips kommer med på listan här nedanför, de senast inlagda kommer att hamna överst.
Veckans tipsHa alltid ett handarbete liggande vid datorn för effektivt utnyttjande av tiden. Händer det att du har svårt att somna låt ett handarbete ligga i närheten av sängen, så kan du plocka upp det och pyssla en stund tills sömnen kommer smygande. Och ett tips från tidningen Land, sy kuddfodral och fyll med garnrester.

TipsHa knappnålarna i en designad magnetkopp för gem. Bara att vända upp och ned och dra över bordet, så kommer nålarna "hem" igen.
TipsKardborreband med klisterbaksida, den mjuka sidan, är toppen att använda som ex. möbeltassar, skåpsluckedämpare, under vaser,urnor eller annat för att inte repa bord. etc. Bara att klippa till önskad storlek och klistra på. Så nu har jag inte bara kardborreband i min sylåda utan även i verktygslådan..
TipsTill alla som ska på bilsemester i Europa. Man kan köpa fantastiska tyger till fantastiska priser hos Hugo Boss i Metzingen, en bit söder om Stuttgart i Tyskland. Mycket dräkttyger och sidentyger till blusar mm. Priser från 3 euro per meter, sidentyger från 5 euro. Jättebra sytråd, 1000 m för 1,29 euro. Knappar och sybehör.
Tygerna finns i en egen butikslokal.
TipsMan kan använda tvålrester när man ritar upp mönster på tyg. Det glider mycket bättre än vanlig skräddarkrita.
TipsTips för ta ut exakta mitten på tyget när du skall hoopa det i bågen.
Köp små runda ettiketter ca 2 cm i diametern som sitter på ett pappersunderlag och är lätt självhäftande på tyg. Rita ett vinkelrakt kryss mitt på . Klistra detta kryss trådrakt på tyget, och lägg hoopens mittkryss mitt i.När du skall börja sy ta bort ettiketten.
Det fungerar jätte bra. och du slipper rita på tyget.
TipsAnvänd den nya sortens stekpincetten i plast när du vränger tyg. Jättebra att få ut hörnen med beroende hur mycket man trycker ihop pincetten.
TipsEn vanlig skärbräda eller liknande med borrade hål och träpluggar i hålen är ett bra trådrulle-ställ.
Om man har fått möbelmärken på en matta, lägg isbitar på märkena. Vänta tills isen har smält och torkat så är märkena borta.

För samlarenSpara på lite olika glasburkar med skruv lock.
När du fått i hop ett par stycken så skruvar du fast locket på undersidan av ett överskåp /hylla. Sen kan man lägga det man sparar på i glasburken och stänga den genom att skruva fast den. Perfekt att ha i tex verkstan/pyssel rummet att förvara skruvar/nålar/knappar


Fler artiklar

Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons