Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Lisbeths blogg

Bloggen kommer att handla om sömnad, det är mitt största intresse, men också lite av vardagen och livet i allmänhet.

Första bloggen

Hej

Nu ska jag skriva blogg för första gången. Det ska bli kul, tror jag i alla fall. Vi har haft stekande sol ett par dagar men idag regnar det, lite trist men helt OK i alla fall. Jag slipper vattna i trädgården och jag kan med gott samvete ägna mig åt trevliga inomhusaktiviteter, nåja, en del inte lika trevliga inomhusaktiviteter pockar också på. Tvättkorgen är full, golvet borde ha en omgång av både dammsugare och svabb, helghandlandet måste också göras. Barnbarnen kommer på övernattning imorgon, lördag till söndag, och det lär bli lite godis i kundvagnen och andra barnvänliga produkter.

Vem är jag då, som ska prova på detta med blogg. Jag är 51 år, på det 52:dra, trivs utmärkt med min ålder, det är perfekt faktiskt, barnen har växt upp till de raraste och goaste vuxna personer man kan tänka sig, kanske lite partiskt, men det går bra för dem i livet. Jag har två underbara barnbarn, flickorna Emma snart 8 år och Linnéa nyss fyllda 5 år. Dagarna är mina mer än de någonsin har varit och det känns bra.

Fritiden ägnar jag mig åt att sy, mest lapptäcksarbeten och är ständigt nyfiken på nya projekt inom området. Jag testar för det mesta på ett provblock innan jag börjar på ett större arbete. Det har resulterat i en hel låda full med påbörjade projekt, som skulle kunna bli färdiga alster. Men det är ju alltid något nytt som hägrar, så de ligger bra där ett tag till. Någon gång då och då går jag igenom högen och ser om jag får inspiration till att ta tag i något utav det, ibland infinner sin detta fenomen, oftast inte.

Förutom sömnad så åker jag gärna motorcykel med min man, han kör och jag sitter bakpå. Det är en härlig frihets- och nära-till-naturenkänsla att sitta där bak och njuta av det skådespel som naturen är. Det lär bli några turer i Skåne och grannlän i sommar. Min man har en Harley Davidson, en ungdomsdröm som gick i uppfyllelse på äldre dagar. Ännu en positiv aspekt på det här med åldern.

Jag har haft katt i huset allt sedan vi flyttade till landet 1983, nuvarande katt heter Stenis, han har en tät kort päls. Pappan var Russian Blue, mamman en bondkatt. Stenis är helt grå förutom en vit fläck på bringan. Stenis är 9 år och börjar bli lite tjock om magen, så jag får nog ta ett tag med hans mathållning.

Ok, det var allt för idag, nu måste jag ta tag i det här med de ”måsten” som är oundvikliga, mat och rena kläder på kroppen hör till den kategorin, tyvärr kan jag inte skala bort alla ”måsten” men en hel del har flugit sin kos och är inte saknade.

 

Ha det bra

Lisbeth

Inlagt 2007-06-15 11:57 | Läst 3345 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons