Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas Sysida

Hej allesammans, här tänkte jag blogga om lite allt möjligt i livet. Från mitt virkande till allmänna reflektioner. Välkommen! :)

Tankar och funderingar kring hantverk

Hej allesammans, hoppas allt är bra med er! För min egen del har jag varit inne i en väldigt rolig period på sistone. Jag har börjat få bra stuk på mitt virkande och hundarna har varit extra gosiga och klängiga. Särskilt den lilla labben som haft födelsedag! ^^

Så jag passade på att virka henne en liten härlig “halsduk” eller halsvärmare snarare, som hon kan ha på sig ute nu när det är kyligt. Vi firade henne också med en tjusig leverpastaj tårta toppad med små Frolics (HON ÄR GALEN I FROLICS). Jag vet att många är emot dom, se bara forumtråden jag hittade, men hon blev verkligen superlycklig! Men maten försvann illa kvickt. Självklart fick hennes storasyster också en egen tårta. Ni som har labbar vet hur det är. Hon skulle aldrig förlåta mig annars, haha ;)

Jag och min sambo hade en väldigt intressant diskussion igår om hantverkets betydelse i dagens samhälle. Vi är båda intresserade av klassiskt hantverk (jag virkar ju då och han är riktigt duktig på att tälja och det är ju väldigt ovanligt idag), men vi ställde oss den hårda frågan om hur länge den här typen av hantverk kommer att finnas kvar.

Det blev ju lite av en abstrakt diskussion men vi är osäkra på hur länge folk kommer att hålla på med sånt här. Täljning är ju redan nu nästan helt dött verkar det som och det är inte så att man ser någon sticka på tåget eller så. Många verkar vara mer intresserade av att se en film på laptopen eller besöka spelsajter. Jag och min sambo är inga spelare men är ändå lite nyfikna att testa och se hur det är spela på nätet så vi ska spana in lite och se om det är något som verkar bra för oss. Tanken är ändå ganska spänannde!

Att måla kommer väl aldrig att försvinna, tror inte heller att jobba med keramik och sånt, men hur ser framtiden ut för arbete med tyg och trä? Samtidigt så sa vi att vi tror att folk alltid kommer att uppskatta hantverk och att den stora risken snarare är att ingen lär sig det, än att ingen vill ha det. Men sedan har vi också sidor som Sysidan där massor som delar mitt intresse finns. Är helt underbart att kolla runt bland alla medlemmar här och få så mycket härlig inspiration!

Aja, hur framtiden ser ut för hantverket återstår väl att se men jag tycker samtidigt att det känns som att det finns en liten revival i vårt samhälle. Jag menar tänk på alla bryggerier som finns överallt nu med. Och öl är väl ändå ett hantverk det med?? ;)

Postat 2019-03-10 12:49 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Välkommen till min Sysida!

Hej allesammans, jag heter Anna och är 30 år. På fritiden älskar jag att virka och att umgås med mina två underbara hundar – två busiga och stökiga labradorer.

Jag gillar också att se på film, lyssna på musik och laga mat. Gillar alla typer av kök men det italienska får väl ses som favoriten! ;)

Favoritbandet just nu är Franska Trion, med sina tragikomiska texter och vemod uppskruvat till 100. Spana in dom vet jag :)

Postat 2019-03-04 17:54 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons