Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Röda tråden

Om livet i allmänhet och sömnad i synnerhet

Lösningen på ett av världsproblemen

Jag har funnit lösningen på ett av världsproblemen! Det som nästan alla klurar på. Nämligen var alla strumpor tar vägen. En dag har man plötsligt 57 strumpor i byrålådan, men inte ett par som passar ihop. Mitt råd: Ta ut alla påslakan och örngott ur linneskåpet. Skaka, vrid och vänd. Nästan helt säkert kommer en del av strumporna att trilla ut. Jag tvättar alltid underkläder i 60 grader. Med andra ord ofta tillsammans med handdukar och sängkläder. Sedan kastar jag in det i torktumlaren. Det är där alla strumpor försvinner. Yes!

Ett annat problem har jag inte hittat någon lösning på ännu. Man klipper sig hos frissan, och känner sig förhoppningsvis kalasfin. Sedan kommer första hårtvätten hemma. Då är det kört. Man, eller jag åtminstone, ser genast ut som ett kråkbo i skallen igen. Måste man vara utbildad frisör för att få vara lite fin i håret?

Premiär på mina "mall-brallor" idag. Klev med stolta steg fram på stadens gator i mina nysydda, långrandiga byxor. Känner mig ärligt talat väldigt mallig för att jag klurade ut alla hinder på vägen och fick ihop ett par byxor som känns helt ok att använda. Höftbesparingsfickor, gylf, linning, hällor och dessutom tre knappar. Ahh!!!! Jag satt och mös hela tiden när maskinen sydda de tre, perfekta knapphålen igår. Vilken tur att jag tog fasta på det där med enstegs-knapphål när jag köpte den nya maskinen. Den som har kommit på det skulle ha en stor, fet medalj. Minst.

Min älskade Alva, med sina kluriga, gulliga, små funderingar på stora saker....Idag påpekade hon för mig att jag måste klippa gräset snart. - Annars får ju inte snön plats, mamma.

Kan man annat än krama, pussa och älska en sådan liten unge?!

Inlagt 2007-09-26 17:35 | Läst 6818 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2007-09-30 11:01   helena aarnivirta
Nej, strumporna finns inre bland örngott och påslakan eftersom jag stryker min tvätt så borde jag ha märkt om det va gnöligt. Humm ett mysterium fortfarande.
Grattis till dina mall-brallor och krama Alvan från mig med, hon har så rätt. kram helena
 
2007-09-27 17:06   Ulrika Lindh
Förstår att du är stolt över byxorna, jag har ett par som hänger och skäms i garderoben, ja inte byxorna förstås utan jag. Jag vill också kunna gå stolt i mina.:-) Barn är fantastiska tror faktiskt att det är dags att skapa lite plats för snön i vår trädgård också.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons