|  | 
|  | Nyheter |  |  | Artiklar |  |  | Bloggar |  |  | Forum |  |  | Bilder |  |  | Annonser |  |  | Recensioner |  |  | Länkar |  |  | Kalender |  |  | Medlemmar |  |  | Din sida |  |  | Om... |  | 
 Bevakningar
 Bevakningar    Inställningar
 Inställningar    Sök i forum
 Sök i forum    Forumregler
 Forumregler  |  | 
|  2007-05-29, 19:56 | #1 | 
| Medlem sedan: maj 2005 
					Inlägg: 278
				 | 
				
				Rabarberkaka
			 Nu växer rabarbern!! Vill dela med mig: 100g flytande margarin 100g socker 100g mjöl (fungerar även med glutenfri mjölmix) 1 ägg 1tsk bakpulver skuren rabarber, minst 1 liter, gärna 1,5liter. Rör ihop fett, socker, mjöl, ägg och bakpulver. Rör ner rabarbern. Häll upp i pajform, en glas- eller porslinsform behöver inte smörjas. Grädda 200° ca 25 minuter. Det här receptet fungerar bra med syrliga äpplen också, men det är ju inte säsong för det nu. Hälsningar Rabarbro | 
|   |   | 
|  2007-05-29, 19:59 | #2 | 
| Medlem sedan: aug 2006 
					Inlägg: 1 637
				 | Så gott! Själv gjorde jag rabarber-chutney till min mamma i morsdagspresent, den ska enligt uppgift ha smakat väldigt bra.   Senast redigerad av VivoPlena den 2007-05-29 klockan 20:02. | 
|   |   | 
|  2007-05-30, 17:31 | #3 | 
| Medlem sedan: maj 2004 
					Inlägg: 228
				 | Enkelt och säkert jättegott, tack för receptet! Själv är jag vrålförtjust i kombinationen jordgubbar och rabarber, fungerar både som paj och sylt. | 
|   |   | 
|  2007-05-30, 20:12 | #4 | 
| Medlem sedan: dec 2003 
					Inlägg: 274
				 | 
				
				tackar
			 kanse skall prova jag har så mycket rabarber vet inte vart jag skall göra av dom hihi men nu vet jag kramis  | 
|   |   | 
|  2007-06-06, 18:41 | #5 | 
| Medlem sedan: jul 2004 
					Inlägg: 34
				 | Nu har jag provat kakan, den var jättegod med glass eller vaniljsås. Tackar för receptet.    | 
|   |   | 
|  2007-06-06, 21:42 | #6 | 
| Medlem sedan: dec 2005 
					Inlägg: 210
				 | Även jag har provat kakan superenkelt och supergod. TACK! | 
|   |   | 
|  2007-06-06, 22:10 | #7 | 
| Medlem sedan: feb 2006 
					Inlägg: 3 987
				 | Ska prova den och det på rabarbern jag hämtat hem från mitt barndomshem. Var upp till Jämtland i pingst och det visar sig att min faster tagit rababer från mitt barndomshem för 50 år sedan och den lever ännu. Jag fick med mig en planta hem att plantera så den kakan måste ju bara smaka extra gott. Tänk att rabarber kan ge sådana minnen  | 
|   |   | 
|  2007-06-06, 22:17 | #8 | 
| Medlem sedan: maj 2007 
					Inlägg: 19
				 | 
				
				Fråga
			 Hej Rabarbro! Gräddas mitt i ugnen eller nedersta falsen? Hälsningar Maud | 
|   |   | 
|  2007-06-07, 09:18 | #9 | 
| Medlem sedan: sep 2006 
					Inlägg: 771
				 | 
				
				Annat lätt sätt
			 vispa ihop 2 ägg + 1½ dl socker rör i 1½ dl mjöl Häll i smord 2l form lägg i rabarber (ca 4 stora) hyvla margarin över så det täcker och strö över pärlsocker Grädda 35-40 min 175 gr. Servera med glass eller vaniljsås. Bra recept som går snabbt o lätt när det dyker upp folk oförhappandes  | 
|   |   | 
|  2007-06-07, 09:53 | #10 | |
| Medlem sedan: maj 2005 
					Inlägg: 278
				 | 
				
				Re: Fråga
			 Citat: 
 Men jag skulle nog sätta den relativt långt ner om jag kunde välja. Rabarbro | |
|   |   | 
|  2007-06-07, 17:11 | #11 | 
| Medlem sedan: jan 2006 
					Inlägg: 722
				 | Allt låter så gott men inga rabarer jag har på tomten min. Får "sno" en planta av svärfar och rabarber med.  | 
|   |   | 
|  2007-06-10, 11:13 | #12 | 
| Medlem sedan: feb 2007 
					Inlägg: 97
				 | Tack för receptet. Det smakade supergott!! Har fyllt hela frysen med rabarberkakor, och för första året så har jag gjort mig nytta av mitt praktstånd av rabarber! | 
|   |   | 
|  2007-06-10, 11:27 | #13 | 
| Medlem sedan: jul 2005 
					Inlägg: 718
				 | Nu har vi också provat receptet och min man har också börjat tycka om sysidan. Den var verkligen god och lättgjord. Nu kommer det bli fler som ska frysas in också.  Tack så mycket. | 
|   |   | 
|  2007-06-10, 19:03 | #14 | 
| Medlem sedan: maj 2005 
					Inlägg: 278
				 | Jag har gjort kakan på frusen rabarber också. Bara blanda ner den skurna frusna rabarbern i smeten. Aningen längre gräddningstid. | 
|   |   | 
|  2007-06-15, 00:02 | #15 | 
| Medlem sedan: mar 2006 
					Inlägg: 29
				 | Nu har jag läst "Rabarberkaka" i forumet i flera dagar och håller nästan på att förgås!!! Jag är såååå sugen på rabarberkaka....   Måste be mamma göra varianten med hyvlat smör när jag åker upp till norrland o hälsar på om några veckor. (Varför göra själv när hon gör den så bra?) I helgen blir det kokoskakor med sonen. Vi har läst Mathias bakar kakor en hel del på sistone. Min gamla bok han tagit över... Ha en bra helg allihopa!!! | 
|   |   | 
|  | 
		«
			Föregående ämne
			|
			Nästa ämne
		»
	
| Ämnesverktyg | Sök i detta ämne | 
| Visningsalternativ | Betygsätt det här ämnet | 
| 
 |  | 
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 19:26.


 
  
  
  Hybrid-visning
 Hybrid-visning 
 