![]() |
![]() | Nyheter | ![]() | ![]() | Artiklar | ![]() | ![]() | Bloggar | ![]() | ![]() | Forum | ![]() | ![]() | Bilder | ![]() | ![]() | Annonser | ![]() | ![]() | Recensioner | ![]() | ![]() | Länkar | ![]() | ![]() | Kalender | ![]() | ![]() | Medlemmar | ![]() | ![]() | Din sida | ![]() | ![]() | Om... | ![]() |




|
![]() |
#1 |
Medlem sedan: dec 2005
Inlägg: 139
|
Morotslåda x 3
Helena, här kommer några recept på morotslåda - de har lite olika karaktär. Du får klura lite om du känner igen din favorit.
Morotslåda 4-6 personer 2 dl ris ½ kg rivna råa morötter 1 lit mjölk 4 ägg 2 tsk socker 1 tsk muskotnöt En aning salt Koka riset mjukt i lite vatten. Riv morötterna. Blanda ihop riset, de rivna morötterna, mjölken äggen och sockret, saltet och muskotnöten. Grädda lådan i 1 timme i 200 grader. Receptet hämtat från Bonniers stora kokbok, 1991, ett kapitel om Finska gillen. Finsk morotslåda Ingredienser: 1½ dl risgryn ½ tsk salt 3 dl vatten 7 dl mjölk 6-7 ganska stora morötter ½ dl ströbröd 1 dl grädde (valfri fetthalt, t o m mjölk går bra) ca 1 tsk salt ½ tsk riven muskot 2 st ägg 1 msk margarin (kan uteslutas) Gör så här: Koka risgrynen i det saltade vattnet ca 10 minuter. Häll i mjölken, koka upp och låt sjuda till gröt, ca 40 minuter. Koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten, kör dem sedan i mixer eller matberedare till en slät massa. Låt ströbrödet svälla i grädde och blanda i kryddor och ägg. Var försiktig med saltet, det blir lätt för mycket. Blanda gröten, morotspúren och ströbrödsblandningen. Häll i smord form, klicka eventuellt på margarinet och strö på lite ströbröd. Grädda i 175 grader i en timma. Recept från: www.ninasmat.se Morotslåda 1 ½ dl grötris ½ liter vatten ½ liter mjölk ½ kg morötter 2 ägg ½ msk salt 1-2 msk sirap el. farinsocker vitpeppar margarin Koka risgrynen i vatten tills kokvattnet har sugits upp av riset. Tillsätt mjölken, de rårivna morötterna, äggen, sirapen och kryddorna. Häll blandningen i en smord ugnsform och klicka litet margarin över lådan, som får stå 1-1 ½ timme i 175 graders ugnsvärme. Recept från Marthaförbundet, www.martha.fi |
![]() |
![]() |
![]() |
«
Föregående ämne
|
Nästa ämne
»
Ämnesverktyg | Sök i detta ämne |
Visningsalternativ | Betygsätt det här ämnet |
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 11:10.