Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Bevakningar   Inställningar   Sök i forum   Forumregler
Gammal 2006-12-18, 18:02   #1
axyzvslut axyzvslut är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: jan 2006
Inlägg: 1 377
Julvört

Nu så har jag bakat mitt vörtbröd Här följer receptetpå 4 formbröd.

33cl porter ( finns i vanlig affär)
Fyll på med svagdricka upp till en liter degspad
200 g margarin
3,5 dl sirap
2 tsk salt
1 msk ingefära
1 msk malen kryddnejlika
1200g vetemjöl
700g fint rågmjöl
150g torrjäst Eller vanlig jast
1-2 dl russin om man gillar russin
Smält margarinet häll i sirap , porter ,svagdricka
och värm .lite varmare än vanlig degvätska om man har torrjäst
Blanda allt mjöl och krydder och salt och torrjäst.och häll i degvätskan
arbeta degen ordentligt. och fyll eventuellt på med mer mjöl till en klippfri deg och till sist blanda ner russinen.
jäsa i bunke 50-60 min
dela degen i 4 bitar lägg i formar och tryck ut
jäsa i formen 20-30 min.
175 grader 50-60 min längs ner
pensla med vatten och låt svalna under duk.

Lycka till.

Senast redigerad av axyzvslut den 2006-12-18 klockan 20:17.
axyzvslut är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg Sök i detta ämne
Sök i detta ämne:

Avancerad sökning
Visningsalternativ Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är av
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 04:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons