![]()  | 
     
| Nyheter | Artiklar | Bloggar | Forum | Bilder | Annonser | Recensioner | Länkar | Kalender | Medlemmar | Din sida | Om... | 
 Bevakningar   
 Inställningar   
 Sök i forum   
 Forumregler  | 		
			
			 | 
		#1 | 
| 
			
			
			
			
			
			
		
			
			
			 Medlem sedan: sep 2005 
				
				
				
					Inlägg: 4 350
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
			
			 
				
				Tips på sill-inläggning
			 
			  Ibland funkar inte "räkneverket" riktigt som det ska!!Jag köpte 3 st burkar med inläggnings-sill, för jag skulle göra 2 sorters sill. Så långt är allt som det ska,,, och så skulle jag blanda och koka lagen. Jag hade ju 3 burkar sill,, alltså kokade jag lag så det skulle räcka till 3 burkar! ![]() Nu sitter jag här med lag som ska räcka till en inläggning till. Har Ni något bra tips på en god och lite annorlunda inläggning? Jag har lagt in Kryddsill och Cintronsill.  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
			
		
		
		
	 | 
| 		
			
			 | 
		#2 | 
| 
			
			
			
			
			
			
		
			
			
			 Medlem sedan: sep 2005 
				
				
				
					Inlägg: 1 118
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
		
		 Vitlökssill är ju min favorit.... 
		
	
		
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	 | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
			
		
		
		
	 | 
| 		
			
			 | 
		#3 | 
| 
			
			
			
			
			
			
		
			
			
			 Medlem sedan: sep 2005 
				
				
				
					Inlägg: 4 350
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
		
		 Vitlökssill är gott. 
		
	
		
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	Men jag måster kunna använda inläggningslagen jag redan har färdig  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
			
		
		
		
	 | 
| 		
			
			 | 
		#4 | 
| 
			
			
			
			
			
			
		
			
			
			 Medlem sedan: feb 2006 
				
				
				
					Inlägg: 3 987
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
		
		 Gör en löksill det är gott. 
		
	
		
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	 | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
			
		
		
		
	 | 
| 		
			
			 | 
		#5 | 
| 
			
			
			
			
			
			
		
			
			
			 Medlem sedan: sep 2005 
				
				
				
					Inlägg: 4 350
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
		
		 Lök har jag i de två andra inläggningarna 
		
	
		
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	 | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
			
		
		
		
	 | 
| 		
			
			 | 
		#6 | 
| 
			
			
			
			
			
			
		
			
			
			 Medlem sedan: dec 2003 
				
				
				
					Inlägg: 1 081
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
		
		 Apelsinsill - rivet apelsinskal. 
		
	
		
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	 | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
			
		
		
		
	 | 
| 		
			
			 | 
		#7 | 
| 
			
			
			
			
			
			
		
			
			
			 Medlem sedan: nov 2007 
				
				
				
					Inlägg: 508
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
		
		 Citronsill jättegått 
		
	
		
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	 | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
			
		
		
		
	 | 
| 		
			
			 | 
		#8 | 
| 
			
			
			
			
			
			
		
			
			
			 Medlem sedan: sep 2005 
				
				
				
					Inlägg: 4 350
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
		
		 Citronsillen är ju redan inlagd 
		
	
		
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	Apelsinsill låter inte dumt Fler förslag?  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
			
		
		
		
	 | 
| 		
			
			 | 
		#9 | 
| 
			
			
			
			
			
			
		
			
			
			 Medlem sedan: nov 2007 
				
				
				
					Inlägg: 508
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
			
			 
				
				Inte  i detta recept (du kan säker använda den lag du har över)
			 
			4 urvattnade saltsillfiléer 
		
	
		
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	3 msk dill, finhackad 1 röd lök, skivad 1 bit purjolök 1 lagerblad, smulat Citronlag: 1 ½ dl vatten 1 ½ dl socker 2 citroner, saften av citronskal, rivet, lite Skölj sillfiléerna och skär i bitar tvärs över. Varva sillen i en skål eller burk med hackad dill, rödlök, purjolök och smulat lagerblad. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och koka upp. Dra kastrullen av plattan och rör om tills sockret har smält. Blanda i rivet citronskal. Låt lagen kallna och häll den över sillen. Ställ kallt ett dygn innan servering. Dekorera med färska citronskivor. nsillen är inte färdig inlagd i alla recept Ta rivet från 2 citroner och blanda i din lag  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
			
		
		
		
	 | 
| 		
			
			 | 
		#10 | 
| 
			
			
			
			
			
			
		
			
			
			 Medlem sedan: sep 2005 
				
				
				
					Inlägg: 4 350
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
		
		 Det är efter det receptet jag har lagt in citronsillen, förutom att jag har ättika i lagen 
		
	
		
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	 | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
			
		
		
		
	 | 
| 		
			
			 | 
		#11 | 
| 
			
			
			
			
			
			
		
			
			
			 Medlem sedan: nov 2007 
				
				
				
					Inlägg: 508
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
		
		 Då skulle jag lagt in dom sista filerna lika som dom du redan lagt in 
		
	
		
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	När dom är färdiga skulle jag ta upp sillen och blanda ner i någon god cremfraice blaning finns massor av olika förslag här på nätet.  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
			
		
		
		
	 | 
| 		
			
			 | 
		#12 | 
| 
			
			
			
			
			
			
		
			
			
			 Medlem sedan: nov 2007 
				
				
				
					Inlägg: 508
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
			
			 
				
				ett exempel
			 
			1 sats inlagd sill 
		
	
		
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	2 dl crème fraiche 1 dl gräddfil 1 msk majonnäs 3-4 vitlöksklyftor några varv nymald vitpeppar 1 burk kalamataoliver (gärna urkärnade för enkelhetens skull). Gör så här: Plocka upp sillbitarna ur inläggningslagen och låt dem rinna av lite. Blanda crème fraiche, gräddfil och majonnäs med kryddor, pressad vitlök och urkärnade grovt hackade oliver (det ska vara rejäla bitar!). Varva sill och sås i en kruka och låt stå 1-2 dygn. Sillen håller sig ytterligare 4-5 dygn i kylen.  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
			
		
		
		
	 | 
| 		
			
			 | 
		#13 | 
| 
			
			
			
			
			
			
		
			
			
			 Medlem sedan: sep 2005 
				
				
				
					Inlägg: 4 350
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
		
		 På så sätt kan jag inte använda den lag har har kokat för mycket 
		
	
		
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	Jag får väl försöka komma på någon god annorlunda inläggning  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
			
		
		
		
	 | 
| 		
			
			 | 
		#14 | 
| 
			
			
			
			
			
			
		
			
			
			 Medlem sedan: dec 2003 
				
				
				
					Inlägg: 1 081
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
		
		 Saffranssill är säkert inte fel. 
		
	
		
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	 | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
			
		
		
		
	 | 
| 		
			
			 | 
		#15 | 
| 
			
			
			
			
			
			
		
			
			
			 Medlem sedan: sep 2005 
				
				
				
					Inlägg: 4 350
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
		
		 Vitlökssill, senapssill, är på gång hos min svärdotter, hon gör de med Creme Fraiche. 
		
	
		
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	Saffranssill kan vara något att fundera på  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
			
		
		
		
	 | 
![]()  | 
	
	
		
		«
			Föregående ämne
			|
			Nästa ämne
		»
	
| Ämnesverktyg | Sök i detta ämne | 
| Visningsalternativ | Betygsätt det här ämnet | 
		
  | 
	
		 | 
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 07:07.




 Ibland funkar inte "räkneverket" riktigt som det ska!!

 
 
 Linjär visning
 
 