Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Bevakningar   Inställningar   Sök i forum   Forumregler
Gammal 2009-03-14, 10:06   #1
Delfintua Delfintua är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: feb 2006
Inlägg: 3 987
Citat:
ichigo skrev: Visa inlägg
En grej som vi hittat på och är bra:
Använd äggskivare till att skiva färska champinjoner också! Går fort och blir fina skivor.
Funkar utmärkt till kokta rödbetor också.
Delfintua är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-03-14, 10:36   #2
ichigo ichigo är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 3 988
Citat:
Delfintua skrev: Visa inlägg
Funkar utmärkt till kokta rödbetor också.
Ja, kan tänka mig det. Kalla kokta potatis utan skal går också bra. Allt på det sättet att det är lättskuren och utan skal går bra att köra i skivaren.

Tomater ska man glömma. De exploderar bara! Kanske skalade tomater går lättare.
ichigo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-03-14, 12:52   #3
Addes Addes är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
Citat:
ichigo skrev: Visa inlägg
Ja, kan tänka mig det. Kalla kokta potatis utan skal går också bra. Allt på det sättet att det är lättskuren och utan skal går bra att köra i skivaren.

Tomater ska man glömma. De exploderar bara! Kanske skalade tomater går lättare.
Ja, jag brukar göra med potatisskivor.
Speciallt asgott med danska smörrebröd... ah vad jag vill äta nu!
mörk rågbörd och smör bereda över.
potatisskivor täcker över brödskivan.
tunna skivor av lök, på dom.
ramoulsås täckes över
stekta och övernattad rödplätta lägges på.
Kokt ägg - skivor... lägger på fisken.
ramoulsås på.
skiva av citron.

Klart
glöm inte server med kallt ljus öl
Addes är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-03-14, 13:19   #4
Delfintua Delfintua är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: feb 2006
Inlägg: 3 987
Citat:
Addes skrev: Visa inlägg
Ja, jag brukar göra med potatisskivor.
Speciallt asgott med danska smörrebröd... ah vad jag vill äta nu!
mörk rågbörd och smör bereda över.
potatisskivor täcker över brödskivan.
tunna skivor av lök, på dom.
ramoulsås täckes över
stekta och övernattad rödplätta lägges på.
Kokt ägg - skivor... lägger på fisken.
ramoulsås på.
skiva av citron.

Klart
glöm inte server med kallt ljus öl
Vilken gourmetmacka. Förmodar att rödlätta är rödspätta eller är det en rodnande brutta som sovit över ha ha.
Delfintua är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-03-14, 15:50   #5
Addes Addes är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
Citat:
Delfintua skrev: Visa inlägg
Vilken gourmetmacka. Förmodar att rödlätta är rödspätta eller är det en rodnande brutta som sovit över ha ha.
fan fan.. ja rödspätta...

nja det är ganska enkelt. Jag brukar laga dom alltihop, resten blir över, så de får ligga i kylskåpet över natt o potatis också.
Addes är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-03-15, 17:22   #6
Addes Addes är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
Dagens tips "teklot som fylles kryddor i den perfekta soppan"

Persilja, hel svartpeppa, etc... så stoppa in dom i teklot.
Teklot (det finns kedjor och krok som hänger på kastrullens kant) ligger i soppan tills det blir god smak efter er önska, så fiska upp.

Om dom ligger kvar i soppan blir det alltför stark smak i soppan, förstör det den perfekta soppan inför middagen.
Addes är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-03-18, 21:00   #7
Addes Addes är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
Dagens tips "Brev på dörrmatten"

Alla har vi våra manier.
Lägg ert brev ni ska posta på dörrmatten innanför dörren. Så vet ni var ni har dem och glömmer inte att ta dem med.
Addes är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg Sök i detta ämne
Sök i detta ämne:

Avancerad sökning
Visningsalternativ Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är av
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 23:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons