![]() |
![]() | Nyheter | ![]() | ![]() | Artiklar | ![]() | ![]() | Bloggar | ![]() | ![]() | Forum | ![]() | ![]() | Bilder | ![]() | ![]() | Annonser | ![]() | ![]() | Recensioner | ![]() | ![]() | Länkar | ![]() | ![]() | Kalender | ![]() | ![]() | Medlemmar | ![]() | ![]() | Din sida | ![]() | ![]() | Om... | ![]() |




|
![]() |
#1 |
Medlem sedan: mar 2007
Inlägg: 244
|
Så här gör jag mina spjäll........
3½ kg revbensspjäll eller karrespjäll (färska) 2 gula lökar 1 vitlöksklyfta salt hela svartpepparkorn Gör så här: Koka upp en stor kastrull med vatten, lökklyftor, vitlök, salt och svartpepparkorn. dela revbenen på mitten så de får plats i kastrullen och koka dem långsamt i 1,5-2 timmar. Sätt ugnen på 225 grader. ta upp köttet och torka av med hushållspapper, lägg spjället på en ugnsplåt och pensla med BBQ glaze (recept se nedan) Grilljera spjällen i ugnen ca 30 min.(pensla gärna en gång till under griljeringen.) BBQ glaze: 1 1/3 dl ljust muskovado socker 1 1/3 dl japansk soja 1 1/3 dl flytande honung 1 1/3 dl ketchup 1-2 tumstora knölar färsk ingefära 2 vitlöksklyftor Gör så här: Blanda muscovado socker, soja, honung och ketchup i en bunke. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda i glazen. Lycka till! Garanterat omtyckta på julbordet ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Medlem sedan: okt 2007
Inlägg: 77
|
Så här gör jag
Revben 2kg sen tar jag en kraftig plastpåse häller i 1dl vatten och 1dl rapsolja 1msk honung salt dragon och lite grillkrydda, Kryddningen är lite på en höft.Delade renben läggs i påsen knyter till upptill ordentligt får ligga där i några timmar, vänder på den ett par gånger.läggs på galler , steker i 200grader . Brukar ta slut fort på julbordet. GOD JUL |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Medlem sedan: dec 2004
Inlägg: 203
|
Jag penslar spjällen med söt chilisås, saltar och steker dem länge i ugnen 125 gr.
Låg värme under lång tid gör susen! God Jul på er alla! Mvh Mariette |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Medlem sedan: mar 2008
Inlägg: 50
|
Jag kokar mina kamben, samma som revbensspjäll men tunnare.
Sedan penslar jag dom med senap, doppar dom i ströbröd med salt, vitpeppar i, sedan in i ugnen o knapergrilla dom gyllenbruna. Omständigt, jävligt bökigt, men värt besväret !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Medlem sedan: feb 2006
Inlägg: 3 987
|
Tack för alla gottiga recept på era spjäll.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Medlem sedan: mar 2007
Inlägg: 244
|
Hej!
Är nyfiken........... ![]() Ska bli spännande att höra hur du gjorde dina revbensspjäll i år eller om det blev efter samma recept som du brukar göra ![]() God jul önskar Eva/quiltare |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Medlem sedan: feb 2006
Inlägg: 3 987
|
Ja herre gud... jag och recept är totalt hopplöst. Det blev ett hopkok av alla bidrag och gott blev det, jag har provsmakat.
Det blev med soja, lime, färsk ingefära, honung (egen) och diverse kryddor. Mums... |
![]() |
![]() |
![]() |
«
Föregående ämne
|
Nästa ämne
»
Ämnesverktyg | Sök i detta ämne |
Visningsalternativ | Betygsätt det här ämnet |
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 12:11.