Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Bevakningar   Inställningar   Sök i forum   Forumregler
Gammal 2008-12-01, 08:47   #1
monicka monicka är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: nov 2007
Inlägg: 335
Håller med Tua om det här med allt onaturligt som vi stoppar i oss...jag kom över ett exemplar av "den hemlige kocken" av Mats-Eric Nilsson. Ingen rolig läsning, faktiskt. Skrämmande och tankeväckande.
Vad jag ibland kan tycka märkligt är att det fortsätter tillsättas tillsatser - opinionen mot tycks inte vara stark nog,eller? Eller handlar det om stora ekonomiska intressen som styr?

Sen kan ju en ketchuptillverkare skryta med inget tilllsatt socker när det ändå är artificiellt sötningsmedel i flaskan istället. Som är värre...och vi går på det...

Vi köper gräddlightprodukter med tillsatser, istället för att dryga ut den äkta grädden med mjölk eller vatten...för vi vet inte att det går lika bra....

Och vi blir fetare och fetare...ju fler lightprodukter som kommer...och vi reagerar inte på det?

Jag har ju den stora turen att kunna laga mat, jag vet att alla inte tycker det är så kul, barnfamiljer är stressade, färdigmat är snabbast osv. Tror ändå att vi lurar oss när vi inte låter maten ta den tid den ska ta! Och all mat behöver inte ta tid!

Jag tror på en blandkost, grönsaker, kött och fisk, men vill gärna äta naturlig mat. Och jag äter gärna vegetarisk mat och lagar det själv också. Men en lagom blodig biff...mmm...:-) /M
monicka är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-12-01, 09:29   #2
Trulan Trulan är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 108
Jag vill bara tillägga att mjölk homogeniseras= dela på fettpartikarna för att det ska vara samma fetthalt i hela mjölkpaketet. Detta görs inte i Gammaldags mjölk därför flyter fettet högst upp i paketet.
Pastörisering är en annan sak. Då upphettar man mjölken till 72 grader för att bakterier ska dö. Detta måste enligt svensk lag göras med alla mjölk som ska säljas. Mjölk bonden får inte ens sälja till grannen utan att den är pastöriserad.
Trulan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-12-01, 09:40   #3
MetalMii MetalMii är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: okt 2006
Inlägg: 57
Nu handlar det inte om att sitta och tvinga i sig en
tallrik jord, det var inte min mening att det skulle
uppfattas på det viset

Men för mig som är uppvuxen på landet med egna morötter
och potatis så känns det väldigt naturligt att ta sig en
morot i landet och "dra av jorden" på gräset, och sedan
njuta av den goda smaken, utan att den ska behöva
vara helt renskrubbad.


Ang att vara gravid och äta helt vegetariskt så går det
alldeles utmärkt. Men det gäller givetvis som alltid
att äta en väl sammansatt kost.
MetalMii är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-12-01, 10:24   #4
LillaMian LillaMian är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: sep 2007
Inlägg: 386
Metallmii : nä det trodde jag inte att du menade När jag var liten tog man också små morötter direkt ur landet ibland och åt. Men jag skulle nog inte göra det nu utan att tvätta dem

Trulan: Japp pastörisering är när det värms upp. Dela på fettet är nåt annat

ang. sötningsmedel så smakar det ju så läskigt..iaf aspartam. Xylitol(björksocker) känns lite mer okej däremot. Har inte den smaken
LillaMian är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg Sök i detta ämne
Sök i detta ämne:

Avancerad sökning
Visningsalternativ Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är av
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 18:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons