Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Bevakningar   Inställningar   Sök i forum   Forumregler

Gå tillbaka   Sysidans forum > Övriga forum > Fritt Forum
Registrera Dagens inlägg Markera forum som lästa

 
 
Ämnesverktyg Sök i detta ämne Betygsätt ämne Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
Gammal 2007-04-24, 17:04   #4
xyzavslutat xyzavslutat är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: feb 2007
Inlägg: 425
Jag bakar idag så det passar ju bra att jag delar med mig av min goda frestelse Galett-tårta, som egentligen inte är en riktig tårta utan mer som ett jätte-Wienerbröd.

50 gram jäst
2 dl vatten, 37 gradigt
400 gram rumsvarmt mjukt smör
2 ägg
(rivet skal av en citron)
2 krm salt
2 dl strösocker
8 dl vetemjöl

Blanda degen som vanlig vetedeg, men ta bara hälften av smöret och sockret, den andra hälften ska vara ovanpå.

Låt degen jäsa cirka 1 timme. Knåda ihop och dela den i två delar och platta/kavla ut till två 25 cm rundlar. Vik upp kanterna runtom och bred ut smöret och strö på sockret.

Grädda i 250 grader cirka 7-8 minuter.
xyzavslutat är inte uppkopplad   Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är av
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 13:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons