![]() |
![]() | Nyheter | ![]() | ![]() | Artiklar | ![]() | ![]() | Bloggar | ![]() | ![]() | Forum | ![]() | ![]() | Bilder | ![]() | ![]() | Annonser | ![]() | ![]() | Recensioner | ![]() | ![]() | Länkar | ![]() | ![]() | Kalender | ![]() | ![]() | Medlemmar | ![]() | ![]() | Din sida | ![]() | ![]() | Om... | ![]() |




![]() |
#31 |
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 294
|
Här kommer ett recept på vegetarisk Jansson som fanns i senaste "Pralin" som är en lördagsbilaga till Falu-Kuriren.
VEGETARISK FRESTELSE (4-6 personer) 10 medelstora potatisaar, mjölig sort 2 gula lökar 1 msk rapsolja 5 dl matlagningsgrädde 2 tsk kryddpeppar 1 tsk torkad, mald ingefära 1 tsk malda nejlikor 2 msk salt1 msk socker 4 msk ströbröd Skala o strimla potatisen. OBS! Potatis som ska bli frestelse eller gratäng får inte läggas i vatten när den strimlats. Då sköljs all stärkelse av och frestelsen/gratängen blir som soppa. Skala o skiva löken. Stöt kryddorna i mortel eller mal dem i kryddkvarn. "Smöra" en stor ugnsfast form med rapsolja. Varva potatis, lök och kryddblandning. Börja och sluta med potatis o lök. Tryck till frestelsen med öppen hand och slå på grädden. Avsluta med ströbröd. Grädda frestelsen mitt i 200 graders ugn ca 50 minuter. Lycka till o Smaklig måltid! |
![]() |
![]() |
«
Föregående ämne
|
Nästa ämne
»
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 10:50.