Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Bevakningar   Inställningar   Sök i forum   Forumregler

Gå tillbaka   Sysidans forum > Övriga forum > Fritt Forum
Registrera Dagens inlägg Markera forum som lästa

 
 
Ämnesverktyg Sök i detta ämne Betygsätt ämne Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
Gammal 2006-12-18, 18:09   #30
Cassy Cassy är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: dec 2005
Inlägg: 139
Morotslåda x 3

Helena, här kommer några recept på morotslåda - de har lite olika karaktär. Du får klura lite om du känner igen din favorit.

Morotslåda

4-6 personer

2 dl ris
½ kg rivna råa morötter
1 lit mjölk
4 ägg
2 tsk socker
1 tsk muskotnöt
En aning salt

Koka riset mjukt i lite vatten. Riv morötterna. Blanda ihop riset, de rivna morötterna, mjölken äggen och sockret, saltet och muskotnöten.
Grädda lådan i 1 timme i 200 grader.

Receptet hämtat från Bonniers stora kokbok, 1991, ett kapitel om Finska gillen.


Finsk morotslåda

Ingredienser:

1½ dl risgryn
½ tsk salt
3 dl vatten
7 dl mjölk
6-7 ganska stora morötter
½ dl ströbröd
1 dl grädde (valfri fetthalt, t o m mjölk går bra)
ca 1 tsk salt
½ tsk riven muskot
2 st ägg
1 msk margarin (kan uteslutas)

Gör så här:

Koka risgrynen i det saltade vattnet ca 10 minuter.
Häll i mjölken, koka upp och låt sjuda till gröt, ca 40 minuter.
Koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten, kör dem sedan i mixer eller matberedare till en slät massa. Låt ströbrödet svälla i grädde och blanda i kryddor och ägg.
Var försiktig med saltet, det blir lätt för mycket.
Blanda gröten, morotspúren och ströbrödsblandningen.
Häll i smord form, klicka eventuellt på margarinet och strö på lite ströbröd.
Grädda i 175 grader i en timma.

Recept från: www.ninasmat.se


Morotslåda

1 ½ dl grötris
½ liter vatten
½ liter mjölk
½ kg morötter
2 ägg
½ msk salt
1-2 msk sirap el. farinsocker
vitpeppar
margarin

Koka risgrynen i vatten tills kokvattnet har sugits upp av riset.
Tillsätt mjölken, de rårivna morötterna, äggen, sirapen och kryddorna.
Häll blandningen i en smord ugnsform och klicka litet margarin över lådan, som får stå 1-1 ½ timme i 175 graders ugnsvärme.

Recept från Marthaförbundet, www.martha.fi
Cassy är inte uppkopplad   Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är av
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 03:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons