![]() |
![]() | Nyheter | ![]() | ![]() | Artiklar | ![]() | ![]() | Bloggar | ![]() | ![]() | Forum | ![]() | ![]() | Bilder | ![]() | ![]() | Annonser | ![]() | ![]() | Recensioner | ![]() | ![]() | Länkar | ![]() | ![]() | Kalender | ![]() | ![]() | Medlemmar | ![]() | ![]() | Din sida | ![]() | ![]() | Om... | ![]() |




![]() |
#5 |
Medlem sedan: mar 2007
Inlägg: 244
|
Så här gör jag mina spjäll........
3½ kg revbensspjäll eller karrespjäll (färska) 2 gula lökar 1 vitlöksklyfta salt hela svartpepparkorn Gör så här: Koka upp en stor kastrull med vatten, lökklyftor, vitlök, salt och svartpepparkorn. dela revbenen på mitten så de får plats i kastrullen och koka dem långsamt i 1,5-2 timmar. Sätt ugnen på 225 grader. ta upp köttet och torka av med hushållspapper, lägg spjället på en ugnsplåt och pensla med BBQ glaze (recept se nedan) Grilljera spjällen i ugnen ca 30 min.(pensla gärna en gång till under griljeringen.) BBQ glaze: 1 1/3 dl ljust muskovado socker 1 1/3 dl japansk soja 1 1/3 dl flytande honung 1 1/3 dl ketchup 1-2 tumstora knölar färsk ingefära 2 vitlöksklyftor Gör så här: Blanda muscovado socker, soja, honung och ketchup i en bunke. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda i glazen. Lycka till! Garanterat omtyckta på julbordet ![]() |
![]() |
![]() |
«
Föregående ämne
|
Nästa ämne
»
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 02:20.