Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Bevakningar   Inställningar   Sök i forum   Forumregler
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
Gammal 2006-12-18, 18:41   #31
@enga @enga är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 294
Här kommer ett recept på vegetarisk Jansson som fanns i senaste "Pralin" som är en lördagsbilaga till Falu-Kuriren.

VEGETARISK FRESTELSE (4-6 personer)

10 medelstora potatisaar, mjölig sort
2 gula lökar
1 msk rapsolja
5 dl matlagningsgrädde
2 tsk kryddpeppar
1 tsk torkad, mald ingefära
1 tsk malda nejlikor
2 msk salt1 msk socker
4 msk ströbröd

Skala o strimla potatisen.
OBS! Potatis som ska bli frestelse eller gratäng får inte läggas i vatten när den strimlats. Då sköljs all stärkelse av och frestelsen/gratängen blir som soppa.
Skala o skiva löken.
Stöt kryddorna i mortel eller mal dem i kryddkvarn.
"Smöra" en stor ugnsfast form med rapsolja. Varva potatis, lök och kryddblandning. Börja och sluta med potatis o lök. Tryck till frestelsen med öppen hand och slå på grädden. Avsluta med ströbröd.
Grädda frestelsen mitt i 200 graders ugn ca 50 minuter.

Lycka till o Smaklig måltid!
@enga är inte uppkopplad   Svara med citat
 

Ämnesverktyg Sök i detta ämne
Sök i detta ämne:

Avancerad sökning
Visningsalternativ Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är av
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 13:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons