Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Bevakningar   Inställningar   Sök i forum   Forumregler
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
Gammal 2008-12-22, 17:54   #5
Quiltare Quiltare är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: mar 2007
Inlägg: 244
Så här gör jag mina spjäll........

3½ kg revbensspjäll eller karrespjäll (färska)
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
salt
hela svartpepparkorn

Gör så här:
Koka upp en stor kastrull med vatten, lökklyftor, vitlök, salt och svartpepparkorn.
dela revbenen på mitten så de får plats i kastrullen och koka dem långsamt i 1,5-2 timmar. Sätt ugnen på 225 grader.
ta upp köttet och torka av med hushållspapper, lägg spjället på en ugnsplåt och pensla med BBQ glaze (recept se nedan)
Grilljera spjällen i ugnen ca 30 min.(pensla gärna en gång till under griljeringen.)

BBQ glaze:
1 1/3 dl ljust muskovado socker
1 1/3 dl japansk soja
1 1/3 dl flytande honung
1 1/3 dl ketchup
1-2 tumstora knölar färsk ingefära
2 vitlöksklyftor

Gör så här:
Blanda muscovado socker, soja, honung och ketchup i en bunke.
Skala och riv ingefära och vitlök och blanda i glazen.

Lycka till!
Garanterat omtyckta på julbordet
Quiltare är inte uppkopplad   Svara med citat
 

Ämnesverktyg Sök i detta ämne
Sök i detta ämne:

Avancerad sökning
Visningsalternativ Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är av
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons