![]() |
| Nyheter | Artiklar | Bloggar | Forum | Bilder | Annonser | Recensioner | Länkar | Kalender | Medlemmar | Din sida | Om... |
Bevakningar
Inställningar
Sök i forum
Forumregler |
|
#37 |
|
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 108
|
Jag vill bara tillägga att mjölk homogeniseras= dela på fettpartikarna för att det ska vara samma fetthalt i hela mjölkpaketet. Detta görs inte i Gammaldags mjölk därför flyter fettet högst upp i paketet.
Pastörisering är en annan sak. Då upphettar man mjölken till 72 grader för att bakterier ska dö. Detta måste enligt svensk lag göras med alla mjölk som ska säljas. Mjölk bonden får inte ens sälja till grannen utan att den är pastöriserad. |
|
|
|
«
Föregående ämne
|
Nästa ämne
»
| Ämnesverktyg | Sök i detta ämne |
| Visningsalternativ | Betygsätt det här ämnet |
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:11.






Trådad visning