Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Bevakningar   Inställningar   Sök i forum   Forumregler

Gå tillbaka   Sysidans forum > Övriga forum > Fritt Forum
Registrera Dagens inlägg Markera forum som lästa

Svara
 
Ämnesverktyg Sök i detta ämne Betygsätt ämne Visningsalternativ
Gammal 2007-04-24, 13:42   #1
avsl120706 avsl120706 är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: apr 2007
Inlägg: 64
Recept

Hej Hopp!
Undrar bara om det är nån där ute som vill tipsa mig om sitt absoluta favorit recept (mat & bak)? det vore jätte snällt

Jag tipsar gärna tillbaka!
avsl120706 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-04-24, 15:00   #2
MadWomanInBlack MadWomanInBlack är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: dec 2004
Inlägg: 724
Min bakfavorit är nog kokoskladdkaka, för att den är så enkel att göra Gör en vanlig kladdkakesmet och blanda i 1½ dl kokosflingor. In med kakan i ugnen, och när du tar ut den hyvlar du två guldnougat över den. Kan bli lite söt, men då är det bara ett ersätta lite av vaniljsockret med mjöl t ex.

Min matfavorit är en köttfärssås som mamma gör, med paprikapulver och soya i. Man äter den med skruvpasta och tsatsiki Återkommer med recept senare, eftersom mamma sover just nu.
MadWomanInBlack är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-04-24, 15:11   #3
avsl120706 avsl120706 är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: apr 2007
Inlägg: 64
Låter riktigt mumsigt!
speciellt kokoskladdkakan *svimmar av lycka*
avsl120706 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-04-24, 17:04   #4
xyzavslutat xyzavslutat är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: feb 2007
Inlägg: 425
Jag bakar idag så det passar ju bra att jag delar med mig av min goda frestelse Galett-tårta, som egentligen inte är en riktig tårta utan mer som ett jätte-Wienerbröd.

50 gram jäst
2 dl vatten, 37 gradigt
400 gram rumsvarmt mjukt smör
2 ägg
(rivet skal av en citron)
2 krm salt
2 dl strösocker
8 dl vetemjöl

Blanda degen som vanlig vetedeg, men ta bara hälften av smöret och sockret, den andra hälften ska vara ovanpå.

Låt degen jäsa cirka 1 timme. Knåda ihop och dela den i två delar och platta/kavla ut till två 25 cm rundlar. Vik upp kanterna runtom och bred ut smöret och strö på sockret.

Grädda i 250 grader cirka 7-8 minuter.
xyzavslutat är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-04-24, 17:59   #5
AnnaPP AnnaPP är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: nov 2005
Inlägg: 121
Mitt bästa fläskfilérecept!

Skogspanna 4 port

600g fläskfilé
2 gula lökar
200g färsk svamp (gärna kantareller)
smör
½ msk soja
½ tsk svartpeppar
1 1/1 msk konc kött och vinfond
4 dl Kelda mellangrädde
2 msk lingonsylt
färsk timjan

1. Skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Skala och grovhacka löken. Skär svampen i bitar.
2. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Ta upp köttet. Stek svampen i stekpannan och koka ut ev vätska. Tillsätt löken och fräs några minuter. Lägg tillbaka köttet. Smaksätt med soja och peppar.
3. Häll i fond och grädde och låt det koka ihop i ca 5 minuter utan lock.
4. Rör i lingonsylten. Strö över timjan. Kokt potatis, potatisklyftor eller hasselbackspotatis är gott till.
AnnaPP är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-04-24, 19:01   #6
Neferu Neferu är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 522
Enkel fläskfilé med gräddig chilisås

Fläskfilé ca 400 gram
1 pkt matlagningsgrädde
½-1 dl Sweet chilisås, mängden är beroende på önskad styrka men det är bara att prova sig fram
salt och vitpeppar efter smak

Skär fläskfilén i ca 2 cm tjocka bitar, bryn den lätt runt om så köttsaften förseglas inuti. Salta och peppra lite lätt.
Lägg över köttet i en kastrull, häll på matlagningsgrädde och chilisås (lite i taget och smaka av vartefter) och rör om. Låt puttra tills fläskfién är genomlagad, det tar inte många minuter.

Passar lika bra till ris, potatis eller pasta tillsammans med en härligt krispig sallad.

Naturligtvis kan man byta ut fläskfilén mot tex kyckling om man tycker det är godare.
Neferu är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-04-24, 23:16   #7
myggorna myggorna är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: sep 2006
Inlägg: 771
Dessa bomber brukar göra succe´

Chokladbomber ca 18-20 st

2 ägg
3 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1,5 dl mjöl
100 gr smält smör


 Ägg och socker vispas pösigt
 Blanda de övriga ingredienserna
 Smeten hälls i aluminiumformar (för bullar)
 Bakas ca 15 min i 160 gr
 När man tar ut dom sjunker dom ihop något på mitten, och däri skall glasyren hällas.

Glasyr

150 gr smör
6 msk socker
1 msk mjöl
2 msk kakao
1,5 dl grädde
1,5 dl mjölk


 Blanda alla ingredienser i en kastrull, låt koka tills den tjocknar
 Häl glasyren i hålan på muffinsen
 Frys dem
 Ta upp dom ca 10-20 min innan de skall ätas, vispa grädde och servera till.

Ät och njut syndigt gott!!!!!!!
myggorna är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-04-25, 07:31   #8
avsl120706 avsl120706 är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: apr 2007
Inlägg: 64
MUMSIGT
avsl120706 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-04-25, 09:22   #9
MadWomanInBlack MadWomanInBlack är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: dec 2004
Inlägg: 724
Nu kommer tsatsikirätten

Ett paket köttfärs (1 portion = 200g)
2 dl creme fraiche naturell smak
1 buljongtärning grönsak- eller oxbuljong
Paprikapulver, salt och lite peppar (soya valfritt)
Om köttfärssåsen blir torr, 2 dl vatten

Gör köttfärssås av detta, servera med skruvpasta och tsatsiki. Den kalla tsatsikin kompletterar köttfärssåsen utmärkt
MadWomanInBlack är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-04-25, 20:26   #10
sy-sara sy-sara är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: mar 2005
Inlägg: 146
Supergod gryta...

Gjorde en supergod gryta i helgen som tog lång tid på spisen men inte behövde passas alls...

Grekisk köttgryta (obs stor sats!!! så tiden inte offras i onödan, -ännu godare dagen efter...)

skala och kvarta 4 st medelstora gula lökar, hacka tre stora vitlöksklyftor grovt. Bryn detta i lite smör eller olja i gjutjärnsgryta. under tiden skär du 800 gr högrev i ganska grova grytbitar och bryner detta en stund också tillsammans med löken. Häll på två burkar tomater, ca 3 msk balsamvinäger och ca 2 dl vin, vitt eller rött spelar ingen roll, bara det inte är dessertvin...
Tillsätt lite mushroom soy (för färgens skull), behövs inte om det var rött vin. Två buljongtärningar, svartpeppar, salt, ca en msk timjan och lite oregano.
Vrid ner värmen tills det knappt kokar, lägg på lock och låt småputtra i minst två timmar. Under tiden påtade jag i trädgården och njöt av våren...

Jag vet att detta kanske verkar rörigt men jag skrev bara hur jag gjorde, måtten är på en höft, man måste ju smaka på maten innan man serverar den ändå menar jag.

Gott blir det i alla fall. Jag har ätit grytan med ris, pasta, bulgur eller för er som kör GI med kokta gröna bönor och alla alternativen är supergoda.

Kramar Sara
sy-sara är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-04-25, 21:46   #11
Pysseltant Pysseltant är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: jan 2007
Inlägg: 599
Jag kan dela med mig av denna som är supergod.
Har alltid den till både Jul Påsk och Midsommar.
/ Ingrid


Nubbesallad 4 pers.

1 dl gräddfil
1 dl majonäs
4 msk kaviar
1 liten röd lök
1 liten gul lök
1 knippa dill
1 burk matjesfile
6-7 kokta potatisar i småbitar
2 hårdkokta ägg.

Blanda gräddfil, majonäs, kaviar, dill och lök. Skär sillen, hacka potatis och hacka i. Garnera med hackat ägg och persilja.
Jag använde det mesta av ägget i salladen och sparade lite till garneringen.
Låt stå kallt före servering.

Receptet går bra att dubblera men använd då 3 burkar matjesfile.
Pysseltant är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är av
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 12:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons