![]() |
![]() | Nyheter | ![]() | ![]() | Artiklar | ![]() | ![]() | Bloggar | ![]() | ![]() | Forum | ![]() | ![]() | Bilder | ![]() | ![]() | Annonser | ![]() | ![]() | Recensioner | ![]() | ![]() | Länkar | ![]() | ![]() | Kalender | ![]() | ![]() | Medlemmar | ![]() | ![]() | Din sida | ![]() | ![]() | Om... | ![]() |




|
![]() |
#1 |
Medlem sedan: apr 2007
Inlägg: 64
|
Recept
Hej Hopp!
![]() Undrar bara om det är nån där ute som vill tipsa mig om sitt absoluta favorit recept (mat & bak)? det vore jätte snällt ![]() Jag tipsar gärna tillbaka! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Medlem sedan: dec 2004
Inlägg: 724
|
Min bakfavorit är nog kokoskladdkaka, för att den är så enkel att göra
![]() Min matfavorit är en köttfärssås som mamma gör, med paprikapulver och soya i. Man äter den med skruvpasta och tsatsiki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Medlem sedan: apr 2007
Inlägg: 64
|
Låter riktigt mumsigt!
![]() speciellt kokoskladdkakan *svimmar av lycka* |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Medlem sedan: feb 2007
Inlägg: 425
|
Jag bakar idag så det passar ju bra att jag delar med mig av min goda frestelse Galett-tårta, som egentligen inte är en riktig tårta utan mer som ett jätte-Wienerbröd.
50 gram jäst 2 dl vatten, 37 gradigt 400 gram rumsvarmt mjukt smör 2 ägg (rivet skal av en citron) 2 krm salt 2 dl strösocker 8 dl vetemjöl Blanda degen som vanlig vetedeg, men ta bara hälften av smöret och sockret, den andra hälften ska vara ovanpå. Låt degen jäsa cirka 1 timme. Knåda ihop och dela den i två delar och platta/kavla ut till två 25 cm rundlar. Vik upp kanterna runtom och bred ut smöret och strö på sockret. Grädda i 250 grader cirka 7-8 minuter. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Medlem sedan: nov 2005
Inlägg: 121
|
Mitt bästa fläskfilérecept!
Skogspanna 4 port
600g fläskfilé 2 gula lökar 200g färsk svamp (gärna kantareller) smör ½ msk soja ½ tsk svartpeppar 1 1/1 msk konc kött och vinfond 4 dl Kelda mellangrädde 2 msk lingonsylt färsk timjan 1. Skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Skala och grovhacka löken. Skär svampen i bitar. 2. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Ta upp köttet. Stek svampen i stekpannan och koka ut ev vätska. Tillsätt löken och fräs några minuter. Lägg tillbaka köttet. Smaksätt med soja och peppar. 3. Häll i fond och grädde och låt det koka ihop i ca 5 minuter utan lock. 4. Rör i lingonsylten. Strö över timjan. Kokt potatis, potatisklyftor eller hasselbackspotatis är gott till. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 522
|
Enkel fläskfilé med gräddig chilisås
Fläskfilé ca 400 gram 1 pkt matlagningsgrädde ½-1 dl Sweet chilisås, mängden är beroende på önskad styrka men det är bara att prova sig fram salt och vitpeppar efter smak Skär fläskfilén i ca 2 cm tjocka bitar, bryn den lätt runt om så köttsaften förseglas inuti. Salta och peppra lite lätt. Lägg över köttet i en kastrull, häll på matlagningsgrädde och chilisås (lite i taget och smaka av vartefter) och rör om. Låt puttra tills fläskfién är genomlagad, det tar inte många minuter. Passar lika bra till ris, potatis eller pasta tillsammans med en härligt krispig sallad. Naturligtvis kan man byta ut fläskfilén mot tex kyckling om man tycker det är godare. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Medlem sedan: sep 2006
Inlägg: 771
|
Dessa bomber brukar göra succe´
![]() Chokladbomber ca 18-20 st 2 ägg 3 dl socker 1,5 tsk vaniljsocker 1 krm salt 4 msk kakao 1,5 dl mjöl 100 gr smält smör Ägg och socker vispas pösigt Blanda de övriga ingredienserna Smeten hälls i aluminiumformar (för bullar) Bakas ca 15 min i 160 gr När man tar ut dom sjunker dom ihop något på mitten, och däri skall glasyren hällas. Glasyr 150 gr smör 6 msk socker 1 msk mjöl 2 msk kakao 1,5 dl grädde 1,5 dl mjölk Blanda alla ingredienser i en kastrull, låt koka tills den tjocknar Häl glasyren i hålan på muffinsen Frys dem Ta upp dom ca 10-20 min innan de skall ätas, vispa grädde och servera till. Ät och njut syndigt gott!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Medlem sedan: apr 2007
Inlägg: 64
|
MUMSIGT
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Medlem sedan: dec 2004
Inlägg: 724
|
Nu kommer tsatsikirätten
![]() Ett paket köttfärs (1 portion = 200g) 2 dl creme fraiche naturell smak 1 buljongtärning grönsak- eller oxbuljong Paprikapulver, salt och lite peppar (soya valfritt) Om köttfärssåsen blir torr, 2 dl vatten Gör köttfärssås av detta, servera med skruvpasta och tsatsiki. Den kalla tsatsikin kompletterar köttfärssåsen utmärkt ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Medlem sedan: mar 2005
Inlägg: 146
|
Supergod gryta...
Gjorde en supergod gryta i helgen som tog lång tid på spisen men inte behövde passas alls...
Grekisk köttgryta (obs stor sats!!! så tiden inte offras i onödan, -ännu godare dagen efter...) skala och kvarta 4 st medelstora gula lökar, hacka tre stora vitlöksklyftor grovt. Bryn detta i lite smör eller olja i gjutjärnsgryta. under tiden skär du 800 gr högrev i ganska grova grytbitar och bryner detta en stund också tillsammans med löken. Häll på två burkar tomater, ca 3 msk balsamvinäger och ca 2 dl vin, vitt eller rött spelar ingen roll, bara det inte är dessertvin... Tillsätt lite mushroom soy (för färgens skull), behövs inte om det var rött vin. Två buljongtärningar, svartpeppar, salt, ca en msk timjan och lite oregano. Vrid ner värmen tills det knappt kokar, lägg på lock och låt småputtra i minst två timmar. Under tiden påtade jag i trädgården och njöt av våren... Jag vet att detta kanske verkar rörigt men jag skrev bara hur jag gjorde, måtten är på en höft, man måste ju smaka på maten innan man serverar den ändå menar jag. Gott blir det i alla fall. Jag har ätit grytan med ris, pasta, bulgur eller för er som kör GI med kokta gröna bönor och alla alternativen är supergoda. Kramar Sara |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Medlem sedan: jan 2007
Inlägg: 599
|
Jag kan dela med mig av denna som är supergod.
Har alltid den till både Jul Påsk och Midsommar. / Ingrid Nubbesallad 4 pers. 1 dl gräddfil 1 dl majonäs 4 msk kaviar 1 liten röd lök 1 liten gul lök 1 knippa dill 1 burk matjesfile 6-7 kokta potatisar i småbitar 2 hårdkokta ägg. Blanda gräddfil, majonäs, kaviar, dill och lök. Skär sillen, hacka potatis och hacka i. Garnera med hackat ägg och persilja. Jag använde det mesta av ägget i salladen och sparade lite till garneringen. Låt stå kallt före servering. Receptet går bra att dubblera men använd då 3 burkar matjesfile. |
![]() |
![]() |
![]() |
«
Föregående ämne
|
Nästa ämne
»
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 12:33.