Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 
Tävling > Tävling - Återbruk > Återbruksnecessärer

Tävling - Återbruk

Första   Föreg.   1 (1)   Nästa   Sista
Återbruksnecessärer
Återbruksnecessärer Åsa Christiander
Återbruksnecessärer

Så här såg datorryggsäcken alltså ut, lilla bilden till höger (sånär som på en redan bortklippt dragkedja) under dina första tolv år... Men man måste ju få utvecklas! Gå vidare mot nya utmaningar.

Kunde inte låta bli att bli inspirerad av återbrukstävlingen. Har alltid haft svårt att motstå en utmaning... Så idag försökte jag slutföra ett återbruks-projekt i svår konkurrens med tre konstant hungriga ungar, fotbollsträningar, orienteringstävlingar, utlovade biobesök, byggarbetare i trädgården, och make på konferens över helgen. Hade ju blivit SÅ glad om det hade funkat att lägga upp bilderna också :).

Jag är en en sån där som har lite svårt att slänga saker. Och det inkluderar det mesta, tex matrester, tygrester och pelargonsticklingar. Just det här projektet började med att ett av 'hängslena' till min datorryggsäck gick av efter tolv års trogen tjänst. Även om ryggsäcken stod bortom all räddning så hade den roliga dragkedjor. Lite som mussepiggöron. Så jag började sprätta bort dem. Jag hade redan hunnit klippa ut det första innan jag kom på att det kanske kunde vara kul att ha en bild av källan till vad det nu skulle bli. När jag började klippa i väskan visade det sig att tyget den var gjord av var myckt coolare än jag någonsin hade noterat under alla års användning. Det var nämligen gummerat på baksidan. OK, jag sparar väl de bitar som går av det också då...

Men vad gör man av snygga dragkedjor och jätte-coolt gummerat tyg? Jag hade ju redan varit inne på necessärer till halva familjen så sent som i julas så det kändes ju lite fantasilöst. Men det är faktsikt just precis vad man gör av snygga dragkedjor och gummerat tyg. Och har man dessutom laborerat med necessärmönster i lika många varianter som det finns släktingar i familjen så kan man ju återbruka även det. Fodret då? Ja, det kändes lite väl sobert att fortsätta i bara ryggsäckens mörkgrå och ljusgrå. Såg i tävlingsreglerna att man fick lägga till band och knappar, men det kändes lite för... 'puttinuttigt' för min gamla konsultryggsäck, så jag rotade runt lite påsen med 'snörstumpar för korta för att användas' (hoppas någon av er som läser detta sett Jonas Gardells Trafikplats Glädjen, som handlar om just denna påse). Fodret är alltså en överbliven bit ev en stuv som jag köpt till en annan necessärer för 14 kronor. Alltså en sån där bit som de flesta skulle ha slängt för att den ändå inte går att använda till något och inte är något värd.

Lycka till i ert nya liv som necessärer. Kanske får ni göra lika många varv runt jorden i er nya skepnad som i er gamla!

(Tävlingen är ej öppen för röstning)

Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons