Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Boknytt: Svenska broderier av Karin Holmberg


Av Ulrika Lindh

Tänk att man kan skapa så mycket vackert – med bara tyg, nål och tråd! Svenska broderier är en gedigen grundbok i broderi för både nybörjare och mer avancerade brodörer och brodöser. Den beskriver ingående och tydligt olika stygn och broderitekniker samt ger inspiration till projekt av varierande svårighetsgrad. Inget och ingen lämnas åt slumpen i denna inspirerande och heltäckande handbok.

Vill du börja med något lätt kan ett korsstygnsmonogram på en tygkasse vara ett perfekt projekt. Har du broderat tidigare och vill testa något aningen mer avancerat skulle kanske ett färgglatt och fylligt yllebroderi på ett par enfärgade vantar vara intressant? Här finns också ett flertal projekt som kan förnya ditt hem – till exempel en kudde, ett draperi och en rya.

Boken är också en kärleksförklaring till de svenska landsskapssömmarna som utgör hjärtat i svensk broderitradition. Sömmar som delsbosöm, hallandssöm, blekingesöm och skånskt yllebroderi presenteras och du får lära dig vad som kännetecknar dem i form av färgval och stygn. 

I bokens broderiskola presenteras tydliga och pedagogiska steg för steg-beskrivningar och handfasta knep som ger dig all information du behöver för att kunna brodera. Ge dig själv chansen att sjunka in i en kreativ och färgsprakande värld av sömmar och stygn. Se hur mönstret breder ut sig över tyget och njut av stunden.

Boken är utgiven på Bonnier Fakta.

Här är några bildexempel ur boken:


Foto: Karin Björkquist


Foto: Karin Björkquist


Foto: Karin Björkquist(Logga in för att skriva en kommentar)
2018-09-03 16:35   Ulrika Lindh
Jag gav den till min dotter i present och både hon och jag tycker också mycket om den. Väldigt inspirerande och bra och tydliga instruktioner.
 
2018-08-26 21:24   Bodil N
Tack för tipset om boken, den är nu inhandlad :-) Jag gillar den mycket. /Bodil
 

Fler artiklar

Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons