Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Gerillaslöjd tar över det offentliga rummet under No Limit


Av Ulrika Lindh

Det är initiativtagarna bakom Gerillaslöjdfestivalen som arrangerar skapelsen tillsammans med No Limit Street Art Borås. Verket skapas genom kvadratiska rutor som deltagarna kan forma i förväg och ta med, eller leverera om man vill medverka men inte har möjlighet att vara på plats under festivalen. Rutorna utformas med valfri teknik inom tolkningen av ett förutbestämt tema. En eller flera rutor i storleken 25x25 cm alternativt 12,5x12,5 cm, virka, sticka, klippa spelar ingen roll, men det ska naturligtvis vara textil i någon form.

No Limit Street Art går av stapeln 3-10 september 2017

- Crowding i olika former är helt rätt i tiden och gerillaslöjd skapar en stark delaktighet i festivalen, att det dessutom handlar om textil passar ju extremt bra in i Borås. Jag tror att vi kommer locka väldigt många, unga som gamla att vara med och skapa verket. Bron är nästan 25 meter lång, så det är många delar som ska till, säger Stina Hallhagen, projektledare No Limit Street Art.

- Gerillaslöjd handlar om gemenskap och att skapa tillsammans. Vi har valt ett gemensamt tema som är satt till ”Flower and Power” och man kan delta genom att skapa material i förväg eller vara på plats fysiskt under festivalen. Ju fler vi blir, desto roligare och desto häftigare och mer storslaget blir det färdiga verket, säger Frida Arnqvist Engström, journalist och Maria Yvell, gerillaslöjdare, båda initiativtagare till Gerillaslöjdsfestivalen.

Gerillaslöjdsfestivalen arrangerades för första gången i Stockholm i oktober 2016. Då lockade man 700 utövare från hela landet. Mer information på gerillaslojdsfestivalen.se

Till No Limits hemsida.


(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons